Pakistan eski Başbakanı İmran Han'a suikast girişimi: Bacağından yaralandı! İşte saldırı görüntüleri...

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın konvoyuna ateş açıldı. Suikast girişimi sonrası İmran Han'ın sağ bacağının bandajlandığı ve olay yerinden uzaklaştırıldığı görüldü. Ateş açan saldırganın yakalandığı belirtildi. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'ten ilk açıklama geldi.

Ukrayna krizinde Rusya ile iyi ilişkileri sürdürmesi ve ABD'nin yaptırımlarına uymamasının ardından mecliste tartışmalı bir güven oylamasıyla başbakanlıktan düşürülen ve sonrasında tutuklanmak istenen İmran Han'ın mitinginden ateş açıldığı haberi geldi.

İMRAN HAN HASTANEYE KALDIRILDI, SALDIRGAN YAKALANDI

Şahbaz Şerif hükümetine karşı başlattığı 'uzun yürüyüş' sırasında ateş açılması üzerine İmran Han'ın sağ bacağının bandajlandığı ve olay yerinden araca bindirilerek uzaklaştırıldığı görüldü.

İmran Han'ın hastaneye kaldırıldığı ve zanlının yakalandığı açıklandı. 

Olayda ayrıca 4 kişi de yaralandı.

İŞTE SALDIRGAN

Pakistan eski Başbakanı İmran Han'a suikast girişimi: Bacağından yaralandı! İşte saldırı görüntüleri...

SUİKAST GİRİŞİMİ KAMERADA

Saldırganın İmran Han'a suikast girişimini düzenlediği anlar saniye saniye görüntülendi.

CUMHURBAŞKANI ALVİ: ŞOKE EDİCİ, ENDİŞE VERİCİ, KORKAKÇA!

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, sosyal medya hesabından Han’ın durumuna ilişkin yaptığı açıklamada “Cesur İmran Han'a hain suikast girişimi. Allah'a şükrediyorum ki kendisi güvende ama bacağına birkaç kurşun isabet etmiş ve umarım durumu kritik değildir. Bu saldırı şok edici, endişe verici, utanç verici, aldatıcı ve korkakça. Allah ona ve tüm yaralılara sağlık versin” dedi.

Pakistan eski Başbakanı İmran Han'a suikast girişimi: Bacağından yaralandı! İşte saldırı görüntüleri... - Resim : 2

ŞAHBAZ ŞERİF'TEN İLK AÇIKLAMA

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif konuya ilişkin ilk açıklamasında saldırıyı kınadığını belirtti, saldırı ile ilgili soruşturma talimatı verdi.

 

Pakistan eski Başbakanı İmran Han'a suikast girişimi: Bacağından yaralandı! İşte saldırı görüntüleri... ile ilgili etiketler İmran Han
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.