Pakistan Dışişleri Bakanı: Taliban hükümetini tanıyacağız!

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, "Zamanı geldiğinde uluslararası mutabakat, saha gerçekleri ve Pakistan'ın ulusal çıkarları doğrultusunda Taliban hükümetini tanıyacağız." dedi. Pakistan'ın Afganistan'da her zaman kolaylaştırıcı bir rol üstlendiğini iddia etti.

Yerel basındaki haberlere göre, başkent İslamabad'da basın açıklaması yapan Kureyşi, Afganistan'da favorilerinin olmadığını ve komşuyla iyi ilişkiler istediklerini söyledi.

Kureyşi, Afganistan'daki sorunun çözümünün askeri olmaması, tüm problemlerin diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

'AFGANİSTAN MESELESİNİ KOMŞU ÜLKELERLE GÖRÜŞECEĞİZ'

Afganistan'daki durumun hızlı şekilde değiştiğini dile getiren Kureyşi, Afganistan meselesini yakında Çin, İran, Özbekistan, Türkmenistan ve Hindistan gibi komşu ülkelerle görüşeceklerini bildirdi.

KOLAYLAŞTIRICI ROL OYNADILAR: AMA KİME?

Kureyşi, Pakistan'ın Afganistan'da daima kolaylaştırıcı rol oynadığını ve buna devam edeceğini belirterek, Pakistan'ın Kabil Büyükelçiliğinin normal şekilde çalıştığını söyledi.

Pakistan'ın çoğunluk etnik kökenini oluşturan Peştunlar Taliban'ın %95'ini oluşturmakta. Ayrıca Pakistan, 90'lardaki işgalinde Taliban'a örtülü destek vermesi ile gündeme gelmişti.

 

 

Pakistan Dışişleri Bakanı: Taliban hükümetini tanıyacağız! ile ilgili etiketler Pakistan Taliban kureyşi tanıyacak tanıyacağız
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.