Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? Özlem Zengin neden görevden alındı?

Son zamanlarda sosyal medyanın gündem isimlerinden biri olan Özlem Zengin, AK Parti Grup Başkanvekili olarak bilinirken görevinden alındı. Bu gelişmenin ardından Özlem Zengin'in kim olduğu ve ne iş yaptığı merak ediliyor. Peki, Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? Özlem Zengin neden görevden alındı? İşte, Özlem Zengin'in hayatı...

Son dönemde sıkça sosyal medyanın tartışma konularından biri olan isimlerden biri de AK Parti Grup Başkanvekili olarak tanınan Özlem Zengin oldu. Ancak, son yaşanan gelişmelerle birlikte Zengin'in bu pozisyondan alındığı öğrenildi. Bu durum, Özlem Zengin'in kim olduğu ve ne gibi görevlerde bulunduğu konusunda merak uyandırdı. Peki, Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? Özlem Zengin neden görevden alındı? Detaylar haberimizde...

Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? Özlem Zengin neden görevden alındı?

ÖZLEM ZENGİN KİMDİR?

1969 yılında doğan Özlem Zengin, hukuk eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladıktan sonra bir süre Amerika'da yaşamış ve ardından Türkiye'ye dönerek öğretmenlik yapmıştır.

Kariyerine medya alanında başlayan Zengin, 1998-2001 yılları arasında Kanal 7'de "Hayatın İçinden" adlı televizyon programını hazırlayıp sunmuş, ardından serbest avukatlık yapmıştır.

Siyasi kariyerine AK Parti'de başlayan Zengin, 2003 yılında İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi seçilmiş ve daha sonra İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Ayrıca, çeşitli dönemlerde il yönetim kurulu üyeliği yapmıştır.

Akademik alanda da başarılı çalışmalara imza atan Zengin, Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans derecesi almış ve kadın hakları üzerine sivil toplum çalışmalarında bulunmuştur.

Sivil toplum kuruluşlarında etkin rol alan Zengin, Beyaz El Dayanışma Derneği'nin kurucu üyesi olduğu gibi Kadın ve Demokrasi Derneği "KADEM" de kurucu üyeleri arasında yer almıştır. Ayrıca, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olan Zengin, medya alanında da aktif bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir.

Siyasi kariyerinde de önemli görevler üstlenen Zengin, 27. Dönemde Tokat Milletvekili olarak seçilmiş ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapmıştır. Daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Zengin, son olarak AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapmaktaydı.

Ancak, son gelişmelerle birlikte Özlem Zengin'in AK Parti Grup Başkanvekili olarak görevden alındığı açıklanmıştır.  

 
Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, ne mezunu? Özlem Zengin neden görevden alındı? ile ilgili etiketler Özlem Zengin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.