Özgür ruhlu inek çiftlikten kaçınca hayat buldu!

Polonya'da bir çiftlikte yaşayan inek, içindeki özgür ruha engel olamayarak çiftlikten kaçıp tarihi Bialowieza Ormanı'nda yaşayan bir bizon sürüsüne katıldı.

Polonya'da bulunan bir çiftlikten firar eden inek, bizon sürüsüne katıldı. 2017 sonbaharında sürüye katılan ineğin kışı sürüyle birlikte geçirerek hayatta kalmayı başardığı ortaya çıktı.

SÜRÜNÜN İÇİNDE TESADÜFEN FARK EDİLDİ

"Özgürlüğüne düşkün" inek Kasım ayında 50 üyeli bir sürü içinde ornitolog Adam Zbyryt tarafından fark edilmişti.

Polonyalı TV kanalı TVN24'e konuşan Zbyryt, "Bialowieza Ormanı yakınlarında bizon görmek sıra dışı bir olay değil. Fakat aralarındaki bir hayvan benim dikkatimi çekti: Rengi bizonlardan çok farklıydı" dedi.

BİZONLAR TEHDİT ETMİYOR

Önce bunun bir mutasyon olduğunu düşündüğünü, sonrasında ise dürbünle baktığında hayvanın bir bizon değil Fransız Limuzin türü inek olduğunu fark ettiğini söyleyen Zbyryt, bu hafta tekrardan görülen ineğin sağlıklı olduğunu ve bizonlar tarafından tehdit edilmediğini söyledi.

BİZONLAR İNEĞİ KURTLARDAN KORUMUŞ

Aynı kanala konuşan biyolog Rafal Kowalczyk, "İnek bizonlarla çok da entegre değil, bizonlar tek bir organizma gibi hareket ediyor ama inek dışarda kalıyor" dedi. Dr. Kowalczyk, yine de bizon sürüsünün savunmasının muhtemelen ineği kış boyunca kurt saldırılarından koruyan şey olduğunu söyledi.

Özgür ruhlu inek çiftlikten kaçınca hayat buldu! ile ilgili etiketler inek Polonya bizon
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.