Özgür Özel'in İzmir'den yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer'e yaptığı teklif ortaya çıktı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer’e yaptığı teklif ortaya çıktı. Özel, Soyer'e partinin yurt dışı danışmanlığını teklif etti. Soyer ise bu teklifi reddetti. İşte detaylar...

31 Mart günü Türkiye yerel seçimler için sandığa gidiyor. Birçok parti adaylarını açıkladı ve açıklamaya devam ediyor.

CHP ise henüz yüksek oy aldığı bazı bölgelerin adaylarını açıklamadı. Açıklanan adaylar arasında ise en çok dikkat çekenlerden biri muhtemelen İzmir oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tunç Soyer'le devam kararı almayan CHP, mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı aday gösterdi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN SOYER'E YENİ KOLTUK TEKLİFİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Tunç Soyer'le geçtiğimiz günlerde bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede, yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer'e başka bir teklif yapıldı.

Sözcü'den Saygı Öztürk, Özgür Özel'in, CHP’nin yurt dışı politikalarını Tunç Soyer’e emanet edip aynı zamanda gönlünü almak istediğini aktardı.

"HAKSIZLIK YAPILDI" DEYİP REDDETTİ

Öneriyi geri çeviren Soyer görüşmede, adaylık sürecinde kendisine haksızlık yapıldığını söyledi.

Özgür Özel'in İzmir'den yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer'e yaptığı teklif ortaya çıktı!

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 25 Ekim 2023’de Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin (YBYK) 45. Genel Kurulu’nda oy birliğiyle Kongre’nin Bölgeler Meclisi Başkanlığı’na seçilmişti.

Soyer, Bölgeler Meclis Başkanlığı ile birlikte resmi olarak Kongre Başkan Vekilliği görevini de üstlenme hakkını elde etmişti.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in davetiyle Ankara'da görüştüklerini ifade etmişti.

İzmir'deki yerel seçim ile ilgili endişelerini, görüş ve önerilerini ilettiğini belirten Soyer, "Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi, ancak şu an böyle bir talebim olmadığını dile getirdim. İzmir'in ve Türkiye'nin aydınlık geleceği için doğru olanı söylemeye, bu memleket için canla başla, aşkla çalışmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

 

Özgür Özel'in İzmir'den yeniden aday gösterilmeyen Tunç Soyer'e yaptığı teklif ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Özgür Özel Tunç Soyer CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.