Özgür Özel Türkiye’yi işgalci gören ve Kürt devleti isteyen Pervin Chakar’ın elini öpüp konserini dinledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP'li Pervin Buldan ile birlikte İstanbul Kadıköy'de düzenlenen "Bir Opera Gecesi" dinletisine katıldı. Özel, Kürt devleti isteyen ve Türkiye'yi işgalci gören Pervin Chakar'ın elini öpüp bu anları sosyal medya hesabından 'barış ve kardeşlik' notuyla paylaştı.

CHP'nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel, göreve seçilir seçilmez ilk iş olarak, terör tutuklusu HDP'li Selahattin Demirtaş'a selam göndermişti. Özel, bugün de HDP'li Pervin Buldan ile birlikte, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer alan Süreyya Opera Sahnesi'nde "Bir Opera Gecesi" dinletisine katıldı.

ÖZGÜR ÖZEL TÜRKİYE’Yİ İŞGALCİ GÖREN CHAKAR’IN ELİNİ ÖPÜP KONSERİNİ DİNLEDİ

CHP Genel Başkanı Özel, Kürt devleti isteyen ve Türkiye'yi işgalci gören Pervin Chakar'ın elini öpüp bu anları sosyal medya hesabından 'barış ve kardeşlik' notuyla paylaştı.

Özgür Özel Türkiye’yi işgalci gören ve Kürt devleti isteyen Pervin Chakar’ın elini öpüp konserini dinledi

"KÜRTLERİN DEVLETİ YOKSA KÜRT SOPRANO DA OLMAZ KÜRT BESTECİ DE OLMAZ"

Chakar, 2021 yılında, Ayşen Güven'e yaptığı açıklamada, Kürt devleti kurulması gerektiğini belirtip, "Mecburi bir sürecin sonunda Türklerle aynı toprakları paylaşıyoruz. Onların dillerini öğreniyor ve konuşuyoruz. Kültür ve geleneklerini biliyoruz. Ama onlar bizimkini bilmeyi bir tarafa bırak onu yok etmek için seferber olmuş durumdalar. Bundan bir medeniyet üretilemeyeceği gibi bu güzelliklerin yok edilmesi sürecinin ta kendisi. Tekrar etmekte fayda var mesele statü meselesi, Kürtlerin devleti yoksa Kürt soprano da olmaz Kürt besteci de olmaz." açıklamasında bulunmuştu.

Özgür Özel Türkiye’yi işgalci gören ve Kürt devleti isteyen Pervin Chakar’ın elini öpüp konserini dinledi - Resim : 2

"TÜRKLER, KÜRT ESERLERİNİ TALAN ETTİ"

2020'de ise Kürdaraştırmaları isimli bir siteye açıklamalarda bulunan Chakar, Türkleri 'Kürt eserlerini talan etmekle' suçlamış, "Kürtler bölünmüş olmakla kalmadılar, onların topraklarını işgal edenler fırsat buldukça onların topraklarını bir savaş alanına çevirdiler, ekonomilerini yok ettiler, tarlalarını yakıp hayvanlarını öldürdüler, dillerini kestiler. Bu böyleyken bize ait olan pek çok eserin de hem Türkler hem Ermeniler tarafından kendilerine mal edildiğine tanık olduk. Yüzlerce Kürt müzik eseri bu iki halk tarafından resmen talan edilmiştir. Devletiniz yoksa birileri mutlaka bu zenginliğe sahip çıkmak, yağmalamak veya benimsemek için ortaya çıkacaktır." demişti.

Özgür Özel Türkiye’yi işgalci gören ve Kürt devleti isteyen Pervin Chakar’ın elini öpüp konserini dinledi ile ilgili etiketler Özgür Özel Pervin Buldan CHP HDP PKK Kürt
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.