Özellikle petrol ve enerji sektörünü ilgilendiriyor... Sahte fatura düzenlemesi yeniden gündemde

AK Parti kurmayları özellikle petrol ve enerji sektörünü ilgilendiren sahte fatura düzenlemesini yeniden gündemine aldı. Daha önce üzerinde çalışılan ancak sonrasında beklemeye alınan düzenleme ile zincirleme ceza verilmeyecek ancak suçun caydırıcılığının artması için cezaların yükseltilmesi üzerinde duruluyor.

Sahte faturaya ilişkin düzenleme başlatılması daha önceki yasama yılında gündeme gelmiş ve bu konuda bir çalışma yapılmıştı. Ancak son anda düzenleme askıya alınarak gündemden düşmüştü. Kamuoyundan gelen yoğun talepler üzerine AK Parti kurmayları sahte fatura düzenlemesini tekrar gündemlerine aldı. Bu konuda geniş kapsamlı bir çalışma yapılacak. İlgili bakanlıklar da temasa geçilerek cezaların caydırıcılığını ortadan kaldırmadan ne tür bir adım atılabileceğine bakılacak.

ZİNCİRLEME CEZA VERİLMEYECEK

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, düzenleme, Vergi Usul Kanunu'nun 359'uncu maddesinde yapılacak. Üzerinde düşünülen formüle göre sahte faturaya zincirleme ceza verilmeyecek. Suçu işleyenler aynı zamanda etkin pişmanlıktan da yararlanabilecek.

Suçun caydırıcılığının ortadan kalkmaması için verilen hapis cezalarının ise yükseltilmesi üzerinde duruluyor. Bu düzenlemenin özellikte petrol ve enerji sektöründe yüksek bedelleri içeren sahte fatura ve vergi kaçakçılığı anlamına gelen büyük sonuçlarının olduğu belirtiliyor.

 

Özellikle petrol ve enerji sektörünü ilgilendiriyor... Sahte fatura düzenlemesi yeniden gündemde ile ilgili etiketler AK Parti Petrol Ceza sahte fatura düzenleme çalışma enerji
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.