Özel okullardan öğrenci alımıyla ilgili flaş karar!

Özel Okullar Derneği, bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştireceği merkezi sınava tabi olarak yerleştirme yapacaklarını açıkladı...

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dağ, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Şu anda İstanbul'da bulunan 50 okulumuzla toplandık. Sayın bakanımızın açıklamasında özel okullar için özgürlük var. İster okullar sınav yapabilir, ister bakanlık sınavına katılabilir diye. Genel olarak vardığımız karar, özellikle bu sene yeni bir sisteme de girildiği için, öğrencilerimize yeni bir farklı sınav daha çıkarmamak adına bakanlığımızın yaptığı sınavı kullanmayı arzu ediyoruz. Bu noktada bunla ilgili 9 okulumuzdan bir komisyon oluşturduk. Komisyon teknik çalışmaları yapıyor, netleştirip bakanlığa ziyarete gidicez. Bakanlığın yaptığı sınavların sonuçlarını kullanarak bir yerleştirme sistemi yapmayı düşünüyoruz. Onay aldığımız takdirde bu yolda ilerleyeceğiz."dedi.

NEDEN BU KARARI ALDIK?

Dağ, bakanlık sınavına katılma nedeni olarak, "Birkaç sebebi var. Öncelikle öğrencilerimizin bu sene yeni bir sistemle karşılaşmaları, sınav şeklinin değişmesi. Kafa karışıklığı yaratmamak, öğrenciye telaş getirmemek için bu yönde karar aldık. Bizim okullarımızı hedefleyen öğrencilerimiz de bu sınava katılabilir. Önümüzdeki sene bu özgürlüğümüz devam ettiği sürece ayrı bir sınav yapabiliriz veya da yapmayız bu sistem çok sağlıklı da yürüyebilir. Ama şu an ki kararımız teknik konularda bi sıkıntı çıkmazsa bakanlığın sınavını kullanmak. Teknik açıdan bir sıkıntı yaşarsak ayrı sınav yapmayı düşünürüz."ifadesini kullandı

YILLAR SONRA SINAV İMKANI

Yeni sistemle uzun yıllar sonra özel okullara kendi sınavını yapma imkanı verildi.

TEOG'un ardından yeni sistemi açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, özel okulların sınav konusunda kendi kararlarını verebileceğini belirtmişti.

Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamada, isteyen özel okulların kendi sınavlarını yapabileceklerini söylemişti.

Özel okullardan öğrenci alımıyla ilgili flaş karar! ile ilgili etiketler merkezi sınav özel okullar derneği
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.