Ozan Tufan'a linç girişimine Burak Yılmaz dur dedi!

Hürriyet'in Fenerbahçe muhabiri Ahmet Ercanlar son zamanların en çok eleştirilen futbolcusu Ozan Tufan'a yapılan eleştirileri yazdı...

İşte Ahmet Ercanlar'ın o yazısı;

Ozan Tufan, internet ortamında başlatılan tepki furyası sonrası sadece Fenerbahçe maçlarında değil, milli maçlarda da hedef konumuna geldi. Genç oyuncu, Gençlerbirliği deplasmanında galibiyeti getiren golü atmasına ve milli maçlardaki saha içi verimine rağmen, Hırvatistan karşısında bile yuhalanabildi.

Sosyal medyada başlayan, tribünlere kadar sıçrayan Ozan Tufan’a linç girişimleri neredeyse bir sanal teröre dönmüş durumda. Kadıköy’deki maçlarda taraftarından tepki gören Ozan Tufan, milli takımda da oyuna girer girmez yuhalanınca yaşadıklarının boyutu bir kez daha ortaya çıktı.

Oysa Ozan Tufan’ın saha içi verileri ve sergilediği futbol gösterilen tepkilerle bir araya getirildiğinde ortada bir çelişki olduğu dikkat çekiyor. Gençlerbirliği karşılaşmasında takımına 3 puan getiren golü atan Ozan Tufan, milli forma altında da istatistiklere bakıldığında takımın kötü oyuncuları arasında yer almıyor.

Ozan Tufan’ın özellikle sosyal medyada etkileşim uğruna sürekli alay edilerek değersizleştirilmesi ve 22 yaşında olmasına rağmen sürekli negatif bir algı yaratılması futbolcunun sanal bir linçe, ardından da tribünlere kadar ulaşan bir tepkiye uğramasına neden oluyor. Buna karşılık, hem kulübünde hem Milli Takım’da teknik adamlar ve arkadaşları ona güvenmeye devam ediyor. Hırvatistan maçında Ozan’ın yuhalanması üzerine en büyük destek yerine oyuna girdiği Burak Yılmaz’dan geldi. Burak takım arkadaşını alnından öperek sahaya gönderdi, diğer futbolcular da moral aşılamaya çalıştı.

EMRE BELÖZOĞLU: ÜLKEMİZDEKİ SAYILI FUTBOLCULARDAN BİRİ

Ozan Tufan’ı en iyi tanıyanlardan Emre Belözoğlu, genç arkadaşıyla ilgili görüşlerini Hürriyet’e anlattı. Ozan’ın haksızlığa uğradığını belirten Emre şöyle konuştu:

FENERBAHÇE ZOR KULÜP

“Ozan son dönemlerde Türkiye’de 2 yönlü futbol oynayabilen sayılı futbolculardan bir tanesi. Türkiye’de yabancı oyuncuların kredisi çok yüksek. Yerli oyunculara ise kredi tanınmıyor. Bu tepkilere rağmen Ozan Tufan’ın yüksek bir iradesi var. Örneğin, Vardar maçında takımının en iyisiydi. Fenerbahçe’de oynamak hedef adam olmak demektir. Takım da kötü giderse bu tepkiler daha da artar. Ozan’a hep şunu söyledim: "Yanıt vermen gereken tek yer sahanın içi..." Çok iyi antrenman yapıp, beslenmesine, dinlenmesine çok dikkat etmeli ve sahada gereken karşılığı vermeli."

AZİZ YILDIRIM'DAN TAM DESTEK

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, geçtiğimiz günlerde basınla yaptığı bir sohbette Ozan Tufan konusuna ayrı bir yer vermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Ozan Tufan’a bir sürü bonservis parası ödedik. ‘Geleceğin en iyi oyuncusu’ dedik. Ne oldu, ‘Tu kaka yaptık’ hep beraber. Türkiye’de sosyal medyadan sonra eksen kayması var.”

SPOR KÜLTÜRÜ LAZIM

“Taraftar ‘Seninleyiz’ diyor sonra yuhalıyorlar. 20 yaşındaki çocukların eli ayağı birbirine dolanıyor. Bu çocuklar kaybolup gidiyor. Zaten temel yok bu çocuklarda. Toparlasa mücadele etse ne olacak?” “Rakiplerde, yabancılarda, adamlarda spor kültürü var. Yense de yenilse de alkışlıyorlar. Siz bir maç kötü oynuyor, sallıyorsunuz. Hep beraber karalama politikası. Yol gösterme gibi durum yok.”

Ozan Tufan'a linç girişimine Burak Yılmaz dur dedi! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Ozan Tufan Milli Takım linç girşimi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.