Ozan Kabak yuvaya mı dönüyor? UEFA'nın 'home grown' kuralı Galatasaray'ı harekete geçirdi

Galatasaray altyapısından çıkan ve Schalke, Liverpool, Norwich ve son olarak da Hoffenheim'da forma giyen 23 yaşındaki Ozan Kabak, tekrar Florya'nın yolunu tutabilir. UEFA'nın 'home grown' kuralı, Galatasaray yönetimini bu transfer için harekete geçirdi.

Galatasaray altyapısından çıkarak genç yaşta Avrupa'nın yolunu tutan Ozan Kabak, sarı-kırmızılı kulübe en fazla bonservis ücreti kazandıran isimlerden biri olmuştu. Ozan Kabak'ın yolu tekrardan Florya'ya düşebilir...

HOFFENHEIM AVRUPA'YA GİDEMEDİ

Ozan Kabak'ın formasını giydiği Bundesliga ekibi Hoffenheim, bu yıl Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek. Ozan'da hayal kırıklığı yaşatan bu durum sonrası, ayrılık dedikoduları çıkmaya başladı.

Savunmasını güçlendirmek için harekete geçen Galatasaray, Hoffenheim'dan bonservis bedeli belirlemesini isteyecek ve duruma göre kiralama yönüne gidilecek.

Hoffenheim, Ozan Kabak'ı sezon başında 7 milyon euroya kadrosuna katmıştı ve 2026'ya kadar kontratı bulunuyor.

HOME GROWN KURALI TRANSFERDE BÜYÜK ETKİ EDİYOR

Galatasaray'ın Ozan Kabak ismine yönelmesinin en büyük sebeplerinden biri de UEFA'nın kadro listesine eklenecek en az dört futbolcuda aradığı 'home grown' (altyapı eğitimini kulüpte alma kuralı) şartı. Ozan Kabak ile hem savunmaya önemli bir isim katmış olacak sarı-kırmızılılar hem de UEFA'nın 'home grown' kuralını karşılamış olacak.

Ozan Kabak yuvaya mı dönüyor? UEFA'nın 'home grown' kuralı Galatasaray'ı harekete geçirdi ile ilgili etiketler Ozan Kabak Galatasaray Bundesliga
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.