"Oyunda insiyatif bizde olmalı"

Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik direktörü Phillip Cocu, FB TV'de katıldığı "Günün Röportajı" programında gündemi değerlendirdi. Hollandalı teknik adam, henüz yolun başında olduklarını ancak oyunu domine eden bir yapıya bürünmeleri gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu, takımın başında geçirdiği ilk haftayı ve izlenimlerini FB TV'de katıldığı programda değerlendirdi. Hollandalı teknik adamın açıklamaları şu şekilde:

Kendimi burada çok iyi hissediyorum. Antrenmanlara başladığımız için de mutluyum. Oyuncularımı artık tanımak istiyorum ve bunu elde etmenin en iyi yolu da sahada onları görmektir.

Oyunculuk dönemlerinizdeki videoları görmek harika. Teknik direktör olarak da aynı şekilde... Şu anda da işimi severek yapıyorum ama futbolcu olmak bambaşka... Fenerbahçe'yle ilgili anılarımı düşündüğümde aklımda kalan etkileyici stadyumlarda oynadığım. Futbolcular her zaman dolu statlarda oynamak ister. Umarım taraftarlarımız bu sezon da stadı doldururlar ve bizi desteklerler.

Herkesin kombineleri aldığını duymak çok iyi... Futboklda pozitif düşünmek her zaman iyidir. Eğer inanırsanız her zaman istediğiniz şeyi elde etme şansınız yüksektir. Ancak hiçbir şey bedava elde edilemez.

Tabii ki bir şey için söz veremem ama biz elinden gelenin en iyisini yapan bir takım olacağız, bunun sözünü verebilirim en azından. Takımı yeni sezon için en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Teknik ekip ve oyuncular olarak bir aile atmosferi oluşturmalıyız.

Hiddink'le gerçekten özel bir diyaloğumuz var. Onunla konuşmuştum Fenerbahçe hakkında. Türkiye'deki ligin nasıl olduğu hakkında bana bilgi vermişti. Daha sonra bu kulüpte gerçekten müthiş zamanlar yaşayan Kuyt'la bilgi alışverişinde bulundum. Doğru adımı mı atıyorum diye düşündüm birçok kez. Herkes de Fenerbahçe hakkında hep olumlu konuştu.

Benim futbol mantalitem her zaman topa sahip olmak ve pozitif futbol oynamaktır. Ancak saf olmayacağız, olamayız, kazanmak zorunda olduğumuzu, sonuç almak zorunda olduğumuzu biliyorum.

Kaybetmeyi sevmiyorum. Her antrenmanda oyuncularımla bunları çalışıyoruz. Pas yapmak, hızlı pas yapmak, ouyunu domine etmek, hücumda yaratıcı olmak çok önemli... Hücumcularımızın yaratıcı olabilmek için özgürlüğe ihtiyacı olacaktır.

Oyunda her zaman insiyatif bizde olmalı...

İlk bir buçuk haftalık dönemdeyiz. Bu dönemdeki en önemli çalışmalar fiziksel çalışmalar. Yeniden ritmlerini yakalamaya çalışıyorlar. Tabi ki taktiksel felsefemizi de anlatmaya çalışıyoruz. Buna yönelik çalışmalarımız da oluyor. Doğru pas ritmlerini öğretmeye çalışıyoruz. Neler istediğimizi anlatıyoruz. Doğru aklı sahaya yansıtabilmek en önemli nokta. Bunu 9-10 oyuncuyla yapmayacağız tabi ki de. Tüm takımın felsefemizi anlayıp benimsemesi gerekiyor.

Transferde neler yapabileceğimizi Comolli'yle sürekli değerlendiriyoruz. Ancak bazı sınırlamalarımız var ve bunları da göz önünde bulundurmak zorundayız. Çok fazla çalışıyoruz. bazen en doğru transferi yapmak daha fazla zaman alır. Eğer en doğrusu olacaksa, geç olmasını tercih ederim. Şimdilik transfere ilişkin net açıklamalar yapmam mümkün değil.

Tabi ki Türkiye ligini Hollanda ligi kadar iyi tanımıyorum. Şu anda yardımcımla beraber de bu sorunu aşmaya çalışıyoruz, oturup takımları tanımak için maçları izliyoruz. Çok fazla zamanımızı buna harcamak zorundayız. İşimiz bu. Başarılara ulaşmak için, bu ligi çok iyi tanımalı ve takımımızı da uygun bir forma sokmalıyız. Şunu da eklemek lazım; geçen yıldan beri takımda çalışan yardımcı antrenörlerimiz var ve onlar da bu ligi oldukça yüksek düzeyde tanıyor. Tabi ki bu ekibin başı ve sorumlusu benim ancak hep beraber çalışacak bu takımı başarılı kılacağız.

"Oyunda insiyatif bizde olmalı" ile ilgili etiketler basın toplantısı Phillip Cocu canlı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.