Oyuncu Mine Çayıroğlu yıllar önce yaşadığı korkunç olayı anlattı

43 yaşındaki oyuncu ve şarkıcı Mine Çayıroğlu, 29 yıl önce sette başına gelen korkunç olayı anlattı. Henüz 15 yaşında, Sarıkamış’ta çekilen 'Aysarının Zilleri' dizisinde rol alan Çayıroğlu, sette karlar altında kaldığını ve karın içinde unutulduğunu söyledi.

Yeteneği erken keşfedilip henüz 5 yaşındayken kamera karşısına geçen, önce Adile Teyze filminde, iki yıl sonra da İmparator projesinde rol alan ve 9 yaşında oynadığı Çalıkuşu dizisindeki Munise karakteri ile kariyerinde bir dönüm noktası yakalayan oyuncu Mine Çayıroğlu, 15 yaşındayken 'Aysarının Zilleri' adlı 3 bölümlük bir dizide rol almıştı. 1992 yapımı bu projenin çekimleri Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleşmişti. Oldukça yoğun kar yağışının olduğu mevsimde yapılan çekimlerde Çayıroğlu'nun kar altına gömülmüş bir sahnesi çekilecekti. Ünlü oyuncu, tam 29 yıl öncesine gitti ve o gün yaşananları aynı heyecanla Günaydın'dan Merve Yurtyapan'a anlattı: "Aysarının Zilleri adlı TV dizisini Sarıkamış'ta çekiyorduk. Sahne gereği kara gömülmem icap etti. Çekimler sırasında teknik aksaklıklar yaşandı ve bu nedenle bir süre karın içinde unutuldum."

'DONMA TEHLİKESİ GEÇİRDİM'

Çayıroğlu, dönemin ünlü oyuncularından Yalçın Dümer ile olan sahnesinde karın altına tamamen gömülmüştü. Ancak kısa süreli yaşanan gecikme ünlü oyuncunun canına mal oluyordu. "Orada donma tehlikesi geçirdim. Bu benim unutamadığım set anılarımdan biridir" diyen Çayıroğlu, çekim sonrasında nasıl kurtulduğunu da şöyle anlattı: "Yörede yaşayan köylüler hayatımı kurtardı. Set çalışanları da yardımcı oldular."

Bu durum sonrasında Çayıroğlu'na hemen müdahalede bulunuldu, önce vücut ısısı yerine getirilip daha sonra oyuncu sıcak bir ortama alındı. Yaşanan aksaklıklar nedeniyle çekim bir sonraki güne kaldı ve son sahne için yeniden set kuruldu. Bu kez Çayıroğlu ve Dümer, bir kez daha kar altına girdi. Ardından rol gereği diğer oyuncular tarafından kar yığının içinden çıkartıldılar. Bu zorlu tecrübesinin hâlâ etkisinde olan Çayıroğlu, son gün başarıyla çekimleri bitirdiklerini söyledi: "Ertesi gün sahnenin bir daha çekileceğini öğrenince çok korkmuştum ama sıkıntı olmadan ve hastalanmadan tamamlamıştım."

 

Oyuncu Mine Çayıroğlu yıllar önce yaşadığı korkunç olayı anlattı ile ilgili etiketler mine çayıroğlu Aysarının Zilleri