Oyuncu David Birney'den acı haber! Hastalıkla mücadelesini kaybetti

Amerikalı aktör ve yönetmen David Birney, 83 yaşında yaşamını yitirdi. Birney’in beş yıldır mücadele ettiği Alzheimer hastalığına, Santa Monica’daki evinde geçtiğimiz Cuma günü yenik düştüğü belirtildi.

Alzheimer ile savaşan David Birney'den acı haber geldi. Ünlü oyuncu 29 Nisan'da Kaliforniya, Santa Monica'da hayata veda etti. 2007 yılına kadar dizilerde rol almaya devam eden Birney’, son olarak “Without a Trace” dizisine konuk oyuncu olmuştu.


BIRNEY'IN KARİYERİ

Kariyerine tiyatro oyuncusu olarak başlayan Birney’in ilk oyunu, New York Shakespeare Festival’de “A Comedy of Errors” oldu.

Molier’in “The Miser” oyunu ile Broadway’e adım atan Birney, “The Playboy of the Western World”, “Amadeus”, “Much Ado About Nothing”, “Hamlet” ve “A Moon for the Misbegotten” oyunlarında rol aldı.

1970’lerde televizyona geçen oyuncu, “Bridget Loves Bernie” dizisi ile geniş kitlelere ulaştı. Oyuncu ayrıca “St. Elsewhere”, “The Adams Chronicles”, “Serpico” ve “The Diaries of Adam and Eve” gibi yapımlarda yer aldı.

Oyuncu David Birney'den acı haber! Hastalıkla mücadelesini kaybetti

 

 

Oyuncu David Birney'den acı haber! Hastalıkla mücadelesini kaybetti ile ilgili etiketler Alzheimer David Birney
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.