Oyun konsolları, bilgisayarlar, akıllı saatler çok daha ucuza satılacak! Yeni düzenleme resmileşti! Paranızdan tasarruf edebilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş ürünlerin satışına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapan bir tebliğ yayınladı. İşte yeni tebliğ ile alakalı tüm detaylar ve herkesi heyecanlandıran haberin detayları…

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, yenileme merkezleri artık kullanılmış bilgisayar, oyun konsolu, modem ve akıllı saat gibi ürünleri yenileyerek satışa sunabilecek. Daha önce yenileme merkezleri sadece cep telefonları ve tabletleri yenileyebiliyordu.

Peki bu değişiklik vatandaşı nasıl etkileyecek? Yenilenmiş ürünler güvenli midir? İşte yeni yapılan düzenleme ile alakalı tüm bilinenler ve bu değişimlerin vatandaşa yansıması.

YENİLEME MERKEZLERİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR

Oyun konsolları, bilgisayarlar, akıllı saatler çok daha ucuza satılacak! Yeni düzenleme resmileşti! Paranızdan tasarruf edebilirsiniz.

Bu yeni düzenleme ile yenileme merkezleri, yenileme yetki belgesine ihtiyaç duymadan belirtilen tüm ürünleri yenileyebilecek. Ancak ilgili standarda göre alınmış bir servis yeri yeterlilik belgesine sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca bu ürünler için kurulmuş yetkili servis istasyonlarından biri olarak faaliyet gösterebilecekler.

Yenileme merkezleri, yenilenecek ürünlerin üreticisi veya ithalatçısı ile yetkili servis sözleşmesi de imzalayabilir. Bu da yenilenmiş ürünlerin satışa sunulmadan önce birden fazla yenileme işlemine tabi tutulabileceği anlamına gelmektedir.

SERMAYE ŞARTI ARTTI

Yenileme yapmak için alınan yetki belgesi için ödenmiş olan sermaye koşulu da 10 milyon liradan 30 milyon TL'ye çıktı. Bu, ödenmiş sermaye tutarı 30 milyon TL'nin altında olan yenileme yetki belgesine sahip ticari işletmelerin ödenmiş sermaye tutarını 1 Ocak 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerektiği anlamına geliyor.

Yenilenmiş ürünler uzaktan iletişim araçları kullanılarak satışa sunuluyorsa, kullanılmamış ürünler ve diğer kullanılmış ürünlerden ayırt edilebilecek ayrı bir kategoride satışa sunulmalıdır. Bunun yanında, pil hacmi yüzde 85'den az olan kullanılmış cep telefonlarının yenilenmiş ürün şeklinde piyasaya çıkmadan evvel pillerinin değiştirilmesi gerekiyor.

Ürün yenileme merkezlerinin kapsamının genişlemesi hem tüketiciler hem de işletmeler için olumlu bir gelişmedir. Tüketiciler artık daha uygun fiyatlı ve güvenilir yenilenmiş ürünlere erişebilmektedir. İşletmeler ise daha geniş bir ürün yelpazesini yenilemek, gelirlerini artırmak ve elektronik atıkları azaltmak için daha fazla fırsata sahip.

Oyun konsolları, bilgisayarlar, akıllı saatler çok daha ucuza satılacak! Yeni düzenleme resmileşti! Paranızdan tasarruf edebilirsiniz. ile ilgili etiketler bilgisayar teknoloji
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.