Oy kullanırken dikkat! Oy pusulalarının yanına not bırakmayın... Geçersiz sayılıyor...

Türkiye 2. tur seçimleri için sandık başında. Sandığa giderken oy pusulası üzerine “EVET” ya da “TERCİH” mühürleri dışında bir çizim yapmak ya da herhangi bir işaret bırakmak oyunuzun geçersiz sayılmasına yol açar. İşte seçime giden vatandaşların dikkat etmesi gerekenler...

Seçmenlerin cumhurbaşkanı adayı için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan “TERCİH” veya “EVET” mührünü basarak oyunu kullanması ve zarfa pusulalar dışında bir şey koymaması gerekiyor.

Oy pusulası üzerine “evet” ya da “tercih” mührü basılmazsa, oy pusulası bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılır veya koparılırsa, oy pusulası üzerine mühür dışında veya mühür yerine herhangi bir özel işaret, imza kaşesi veya parmak izi basılırsa, oy pusulası belirgin bir şekilde özel olarak karalanır, çizilir veya işaretlenirse, zarftan işaret anlamı taşıyan herhangi bir madde çıkarsa kullanılan oy geçersiz olarak kaydedilir.

YANLIŞ OY KULLANAN SEÇMENE YENİ PUSULA VERİLMEZ

Yanlış oy kullanan seçmene yeni pusula verilmez.

Kullanılan oyun geçerli olması için bu hususlara dikkat edilmesi gerekliliği her seçim döneminde defalarca hatırlatılıyor.

ZARFLARA MESAJ NOTLARI BIRAKILIRSA OY GEÇERSİZ SAYILIR

Sandıkta oy kullanan bazı AK Partililerin zarflara mesaj notları bıraktığı öğrenildi. Oy pusulalarının yanına not bırakmak da oyun geçersiz sayılmasına neden oluyor. 

Oy kullanan vatandaşların oylarının yanına not bırakmaması, kabine telefonsuz girmesi, kullandığı oyun görüntüsünü çekmemesi gerekiyor. 

 

Oy kullanırken dikkat! Oy pusulalarının yanına not bırakmayın... Geçersiz sayılıyor... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.