Oxford'un korona aşısından iyi haber

Oxford Üniversitesi ve ilaç firması AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının klinik denemeleri bir kişide olumsuz reaksiyon verdiği için durdurulmuştu. Aşıya tepki veren denekle ilgili incelemenin ardından aşının denemelerine yeniden başlanmasına karar verildi.

Oxford Üniversitesinin Kovid-19 aşısının ara verilen klinik denemelerine devam edileceği açıklandı.

Oxford Üniversitesinden yapılan açıklamada, bir gönüllüde ortaya çıkan reaksiyon nedeniyle çalışmaların durdurulduğu hatırlatıldı.

Konuya ilişkin araştırmaların tamamladığı belirtilen açıklamada, "Hem bağımsız güvenlik inceleme komitesi hem de İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Ajansının tavsiyelerinin ardından denemeler, Birleşik Krallık'ta yeniden başlayacak." ifadesi kullanıldı.

Oxford Üniversitesinin Kovid-19 aşısı denemeleri, bir gönüllüdeki olumsuz tepki nedeniyle pazar günü durdurulmuştu. New York Times gazetesi, İngiltere'deki denemelerde bir katılımcıda, transvers miyelit (omurilikte iltihap) geliştirdiğini ileri sürmüştü.

AstraZeneca, prosedürler gereği bağımsız bir komitenin durumu incelemesi için çalışmaların durdurulduğunu ve bunun aşı çalışmalarında olağan bir durum olduğunu açıklamıştı.

Birkaç dozda uygulanacak olan aşı adayının, İngiltere, ABD, Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan'da üçüncü aşama denemeleri sürdürülüyor.

Üçüncü aşama, onay öncesi son aşama olarak görülüyor.

Bugüne kadar İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika'da onbinlerce kişide aşı adayı denendi.

Oxford'un korona aşısından iyi haber ile ilgili etiketler oxford üniversitesi aşı AstraZeneca deney
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.