ÖTV indirimine rağmen ikinci el araç fiyatları neden düşmüyor? Uzmanlar açıkladı...

ÖTV indiriminin ardından ikinci elde de araç fiyatlarının düşmesi beklenirken tam tersi olarak yükselmesi sonucu galericiler açıklama yaptı. Galerilerin durgun olduğunu belirten esnaflar, internetten al sat yapanların fiyatları yükselttiğini belirtti.

İkinci el araç ticareti yapan galericiler ikinci el otomobil piyasasında fiyatların manipüle edildiğini belirtti.

"BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI"

Durumun vatandaşları mağdur etmesinin yanı sıra, fiyatları da olumsuz etkileyerek yükselttiğini aktaran galericiler, bir an önce önlem alınması gerektiğini söylüyorlar.

"NE ELEMAN ÇALIŞTIRIYOR, NE SİGORTA ÖDÜYOR"

İnternetten al sat yapanlar artınca galericiler tepki gösterdi. Al sat yapanların kazandığının hepsinin kar olduğunu belirten galerici, "Ne dükkan kirası veriyor, ne eleman çalıştırıyor, ne sigorta ödüyor.. Yani kazandığı hepsi kar." yorumunda bulundu.

 

İşte galericilerin açıklamaları:

Yeni düzenlemeye göre bir kişi yılda sadece üç kez araç alım satımı yapabiliyor. Senede üç hakları var, bunları eşlerinin dostlarının üstünden de devam ettiriyorlar.

VATANDAŞ PARASININ HAKKINI ARAYAMIYOR

Hem işlerimizi hem de fiyatları çok olumsuz etkiliyor. Mağduriyetler galeridekilerden daha fazla. Ekspertiz yanlış çıkıyor, bir şekilde mağdur olunuyor. Çünkü satış sonrası diye bir hizmet yok. Parayı X birinin adına yatırtıyor, ondan sonra ortadan kayboluyor. Vatandaş burada parasının hakkını bile arayamıyor maalesef.

 

ÖTV indirimine rağmen ikinci el araç fiyatları neden düşmüyor? Uzmanlar açıkladı... ile ilgili etiketler Araç ikinci el oto Oromobil fiyat
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.