Otuza yakın yanmış kadın ve çocuk cesedi bulundu!

Myanmar’daki Kayin eyaletinde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 30'dan fazla kişinin yanmış cesedi bulundu. Ülkedeki insan hakları örgütleri bunu bir süre önce darbe gerçekleştiren askerlerin yaptığını iddia etti.

Myanmar’ın Kayin eyaletinde yer alan Hpruso kasabasına bağlı Mo So köyü yakınlarında 3 araçta aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30'dan fazla kişinin yanmış haldeki cansız bedeni bulundu.

KATLİAMI DARBECİ ORDU YAPTI İDDİASI

Yerel bir insan hakları grubu olan Karen İnsan Hakları Grubu, söz konusu katliamın ülkeyi yönetimine el koyan ordu tarafından yapıldığını iddia ederek, söz konusu cesetlerin ülkede yerinden edilmiş kişilere ait olduğunu öne sürdü. Grup, söz konusu katliamı sosyal medya üzerinden duyurarak, "İnsan haklarını ihlal eden insanlık dışı ve vahşi cinayetleri şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Myanmar devlet medyası ise, Myanmar ordusunun söz konusu köydeki muhalif silahlı örgütlerden belirsiz sayıda "silahlı teröristi" vurarak öldürdüğünü aktararak, şüphelilerin 7 araçlık konvoy halinde ilerlediğini ve ordunun dur ihtarına uymadıklarını ifade etti. Olay hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi.

HALK DARBECİLERE KARŞI SİVİL MİLİS GÜÇLERİ KURDU

Myanmar’daki darbeye öncülük eden cuntaya karşı çıkan sivil milis gruplarının en büyüklerinden biri olan Karenni Ulusal Savunma Gücü, devlet medyası tarafından aktarılan çatışmada ölenlerin kendi üyeleri olmadığını ve ordu tarafından öldürülenlerin siviller olduğunu ifade etti.

Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmamasını isteyen bir köylü ise, geçtiğimiz cuma akşamı çıkan yangından haberdar olduğunu ancak bölgeden gelen silah sesleri nedeniyle olay yerine gidemediğini açıklayarak, bu sabah olay yerine gittiğini ve yakılmış cesetlerin yanı sıra etrafa saçılmış çocuk ve kadınların kıyafetlerini gördüğünü ifade etti.

Uydu verileri ise, geçtiğimiz cuma günü Hpruso kasabası yakınlarında bir yangın çıktığını doğruladı.

 

Otuza yakın yanmış kadın ve çocuk cesedi bulundu! ile ilgili etiketler Myanmar Ceset Kadın Çocuk Darbe yanmış darbeci

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.