Otomobilin camına not yazan kişi önce gözaltına alındı sonra bırakıldı...

Ordu’da ikamet eden S.U. (45) oturduğu sitenin kapalı otoparkında, ilçede görevli savcıya ait otomobilin camına, ‘Arabayı koyduğunuz alan yol geçişi bilginize’ notu yazıp bıraktı. Sileceklere zarar verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan S.U., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olay, dün saat 15.00 civarında Ünye ilçesindeki Taşkent Sitesi’nde meydan geldi. Site sakinlerinden S.U. kapalı otoparkta, Ünye Adliyesi’nde görevli bir cumhuriyet savcısının park halindeki otomobilin camına ‘Arabayı koyduğunuz alan yol geçişi bilginize’ yazılı not koydu. Ertesi gün otomobilin yanına giden savcı, aracının arka sileceğinin kırık olduğunu ve not kâğıdını gördü. Bunun üzerine polis ekiplerini arayan savcı, otomobilinin cam sileceklerine zarar verildiğini belirterek, notu da gösterip şikayetçi oldu.

Olayın site yönetimine bildirilmesi üzerine, sitenin ortak WhatsApp grubuna notu yazan şahsın otomobilin yanına gitmesi istenildi. Mesajı gören S.U., notu yazanın kendisi olduğunu ifade ederek, aracın yanına gitti. S.U., olay yerindeki polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak emniyet merkezine götürdü. Emniyetteki ifadesinin ardından S.U. serbest bırakıldı.

Otomobilin camına not yazan kişi önce gözaltına alındı sonra bırakıldı...

BAŞSAVCILIK’TAN AÇIKLAMA

Bu arada sosyal medyada tepki çeken olaya ilişkin Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklamada bulundu. Şüphelinin tutuklanmadığı belirtilen açıklamada, şu sözlere yer verildi;

“30.01.2021 günü Ünye Adliyesinde görev yapan bir Cumhuriyet Savcısı'nın ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracın cam sileceklerine zarar verildiği ve ayrıca bir not bırakıldığı yönündeki şikayeti üzerine günün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından olayın araştırılması ve şüphelinin tespitine yönelik kolluğa talimat verildiği, yapılan araştırmada şüpheli S.U.'nun tespit edilmesi üzerine gerekli tahkikat işlemlerinin yapılabilmesi, ifadesinin alınması için emniyete götürüldüğü, ifade ve tahkikat işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldığı, şahsın sadece not kağıdı yazdığından bahisle tutuklanmasının veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığı, mala zarar verme suçuna yönelik soruşturma dosyasının bu şekilde derdest olduğu ve soruşturma işlemlerinin usul ve yasa kuralları çerçevesinde hassasiyetle yürütüleceği hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

DHA

Otomobilin camına not yazan kişi önce gözaltına alındı sonra bırakıldı... ile ilgili etiketler savcı arabanın camına camına not not yazdığı savcı çıktı
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.