Oto tamir ustalarından flaş uyarı! Bin TL ödemeye çekinirken 25 bin TL'lik masrafın altına girmeyin! Süre azaldı!

Hava sıcaklıklarının iyiden iyiye düşmeye başladığı şu günlerde milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Oto tamir ustaları, araç sahiplerini masraflara karşı uyardı.

Hava sıcaklıklarının giderek daha da düştüğü şu günlerde gündelik yaşam şartları da değişiklik göstermeye başladı. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan bazı illerde kar yağmasından sonra hem ilgili bölgelerin arazi şartları değişti hem de buna bağlı olarak çeşitli uyarılar yapılmaya başlandı.

Geçtiğimiz günlerde Van ilinde bu kışın ilk karının yağmasının ardından araç sahipleri için çeşitli uyarılarda bulunan oto tamir ustaları, 1 Aralık tarihinde başlamış olan zorunlu kış lastiği taktırma uygulamasını hatırlattı. Öte yandan her motorlu araç için büyük bir öneme sahip olan bakım işlemlerine ilişkin bilgilendirmeler yapan ustalar, bakımın yaptırılmaması durumunda daha ağır bir masraf yükünün altına girilebileceğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

AKÜ VE ANTİFRİZ BAKIMLARINA DİKKAT!

Oto tamir ustalarından flaş uyarı! Bin TL ödemeye çekinirken 25 bin TL'lik masrafın altına girmeyin! Süre azaldı!

Kış mevsimine girilmeden hemen önce araçların soğuk havalara karşı hazırlanmasını gerektiğini belirten oto tamir ustaları, bu hazırlığın hem can hem de mal güvenliği için oldukça önemli olduğunu ifade etti. Araçlarda akü ve antifriz bakımına dikkat çeken Otomotiv Mühendisi Buğra Aygündüz ise şunları söyledi: “Kışlık bakımlar oldukça önemlidir. Özellikle akü ve antifriz bakımı çok önemlidir. Akü, kış mevsimine gelindiği zaman kendisini boşaltır. Antifriz derece düşük olduğu zaman ise araç çalışmayabilir. Motorun sıcaklığı yüksek olabilir, buna bağlı olarak da kitlenme meydana gelebilir. Biz kendi servisimizde kontrolleri ücretsiz olarak sağlıyoruz. Lastik diş derinliği, motor yağı ve antifriz kontrollerini yapıyoruz. Kışlık bakım şu anda bin- bin 500 TL aralığında değişiyor. Antifriz ortalama 150 TL.”

OTO TAMİR USTASINDAN UYARI!

Konuya ilişkin uyarılarda bulunan bir diğer isim ise Oto Tamir Ustası Yunus Karabulut oldu. Karabulut, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Aracın antifrizi değişmediği zaman motor blokları belli bir derecede donmaya yapar. Bin TL verip bakım yaptırmıyorlar. Sonrasında ise 20- 25 bin TL’lik masraf ile karşılaşıyorlar.”

Oto tamir ustalarından flaş uyarı! Bin TL ödemeye çekinirken 25 bin TL'lik masrafın altına girmeyin! Süre azaldı! ile ilgili etiketler Otomobil Tamirhane Uyarı kış
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.