ÖSO'nun 3 bin özel görev kuvveti katıldı...

El-Bab'ta gerçekleştirilen operasyonda DAEŞ'e büyük darbe vuruldu.

Yaklaşık 3 bin kişilik özel eğitimli ÖSO kuvveti, El-Bab'da gece yarısı operasyon düzenledi. Operasyona Türkiye, havadan savaş uçakları ve karadan ise topçu atışlarıyla destek verdi.

El-Bab'ta gerçekleştirilen operasyonda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki topçu ve diğer ateş destek vasıtaları ile 122 DAEŞ terör örgütü hedefine atış yapılarak, barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alındı.

Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından da 18 DAEŞ terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekâtları sonucunda, teröristlerce barınma maksatlı kullanılan 14 bina, karargah olarak kullanılan 2 bina, 1 cephanelik ve mühimmat yüklü 1 araç imha edildi. Topçu atışları ve hava harekatları sonucu toplam 27 DAEŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi. Koalisyon güçleri de operasyona hava harekatıyla sınırlı bir destek verirken, koalisyonun hava harekatlarında 1 DAEŞ'lı terörist etkisiz hâle getirildi, 1 araç imha edildi.

El Bab'ta sabaha kadar süren operasyonda 3 bine yakın özel eğitimli ÖSO gücünün de karadan örgüte büyük zayiat verdirdiği öğrenildi. Operasyona çıkan güçlerin “Son vuruş” olarak adlandırdıkları saldırı sonrasında örgütün son kalıntılarının da büyük ölçüde temizlendiği belirtiliyor.

ÖSO'nun 3 bin özel görev kuvveti katıldı... ile ilgili etiketler Operasyon DAEŞ El Bab
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.