Osman Kavala için yeni iddianame

Gezi kalkışmasına ilişkin davada hakkında beraat kararı verilen Osman Kavala hakkında 'Casusluk' suçlaması ile açılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmayı tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kavala hakkında ikinci iddianameyi hazırladı. İddianamenin İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği belirtildi.

Gezi davasından beraatinin ardından askeri ve siyasi casusluk suçlaması ile yeniden tutuklanan Osman Kavala hakkındaki soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın tamamlanmasının ardından Kavala hakkında yeni iddianame hazırladı. 

Hakkında hazırlanan ikinci iddianame, gönderildiği 36. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirse Kavala, önümüzdeki dönemde yeniden hakim karşısına çıkacak.

CASUSLUKTAN TUTUKLANMIŞTI

Gezi kalkışmasına ilişkin yargılandığı davada 18 Şubat 2020'de beraatine ve tahliyesine karar verilen Osman Kavala'nın, henüz cezaevindeyken hakkında yeni soruşturma açıldığı ortaya çıkmıştı.

Kavala 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen başka bir soruşturma kapsamında 19 Şubat 2020'de yeniden tutuklanmıştı.

Kavala, 20 Mart 2020'de İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'nce "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyene karar verilmişti.

Ancak aynı soruşturmada "Askeri ve siyasal casusluk" suçundan da 9 Mart 2020'de tutuklanmış olduğu için Kavala'nın tahliyesi gerçekleşmemişti.

Osman Kavala için yeni iddianame ile ilgili etiketler Osman Kavala 15 Temmuz gezi davası casusluk
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.