Osman Kavala için kritik gün! Mahkeme yarın tutukluluk durumunu değerlendirecek

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu olarak yargılanan Gezi davası sanığı Osman Kavala'nın tutukluluk durumunu görüşmek üzere 23 Aralık Perşembe günü (yarın) toplanacak.

Birleştirilen Gezi ve Çarşı davasının ikinci duruşmasında Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verilmiş ve dava 17 Ocak'a ertelenmişti. Karara yönelik 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edilirken, yapılan itiraz 10 Aralık'ta mahkeme tarafından reddedilmişti.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHM) Osman Kavala'nın serbest bırakılması kararını uygulamayan Türkiye için "ihlal prosedürü" başlatmıştı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, komitenin kararından sonra ilk kez, 23 Aralık Perşembe günü Osman Kavala’nın tutukluluk durumunu değerlendirecek. Kavala, bin 514 gündür tutuklu bulunuyor.

Osman Kavala için kritik gün! Mahkeme yarın tutukluluk durumunu değerlendirecek ile ilgili etiketler Osman Kavala 13. Ağır Ceza Mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.