Osman Gökçek, ROK’a arka çıkıyor ama Boşnaklar hala öfkeli: Affetmedik, affetmeyeceğiz

Rasim Ozan Kütahyalı, Boşnaklara yönelik canlı yayında sarf ettiği sözlerden sonra kovulduğu Beyaz TV’ye bir buçuk yıl sonra geri dönmüştü. Beyaz TV’nin sahibi Osman Gökçek, Kütahyalı'nın geri dönüş hikayesini anlattı. Gökçek'in sözleriyle ilgili ilk açıklama, Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden'den geldi. Başkan Erden, 'Rasim Ozan Kütahyalı ve dostlarıyla helalleşemeyeceğiz, hesaplaşacağız' dedi. Türkiye Bosna Sancak Derneği ise ROK'u affetmeyeceklerini bildirdi.

Beyaz TV'nin sahibi Osman Gökçek, canlı yayında Boşnak kadınlarına iğrenç sözleriyle hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı'yı neden affettiklerini anlattı. Gökçek açıklamasında Boşnak temsilcilerin Kütahyalı'yı affettiğini söyledi.

Armağan Çağlayan’ın YouTube kanalında yayınladığı programa katılan Osman Gökçek, Rasim Ozan Kütahyalı'nın kanala dönüşle ilgili süreci anlatırken, "Rasim Ozan Kütahyalı bu sözleri söyledikten sonra Boşnak dernekleri Saffet Sancaklı’yla birlikte yanıma geldiler. Ben o toplantıdan sonra Rasim’e bunu devam ettiremeyeceğimizi söyledim. Aradan 1 buçuk 2 yıl geçtikten sonra ismini vermek istemediğim dernek başkanlarıyla bir araya geldik. O dernek başkanları Rasim’in bunun cezasını çektiğini artık eski görüşte olmadıklarını söylediler. Ben de bunun üstüne Rasim’in dönüşünde sıkıntı olmayacak diye geri çağırdım ve o şekilde oldu." ifadelerini kullandı.

Osman Gökçek'in sözleriyle ilgili ilk açıklama, Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden'den geldi. Başkan Erden, "Rasim Ozan Kütahyalı ve dostlarıyla helalleşemeyeceğiz, hesaplaşacağız" dedi.

Osman Gökçek, ROK’a arka çıkıyor ama Boşnaklar hala öfkeli: Affetmedik, affetmeyeceğiz

Boşnaklar da sosyal medyada yaptıkları paylaşımda, "Bosna Sancak Dernekleri, Boşnak halkına açıklama yapmalı. Bosna Sancak Dernekleri Boşnak kadınlarına hakaret eden Rasim Ozan Kütahyalı konusunda eskisi gibi aynı görüşte olmadığını Osman Gökçek'e hangi dernek bunları söyledi merak ediyoruz." dedi.

Osman Gökçek, ROK’a arka çıkıyor ama Boşnaklar hala öfkeli: Affetmedik, affetmeyeceğiz - Resim : 2

Türkiye Bosna Sancak Derneği ise yaptığı açıklamada, "Türkiye Bosna Sancak Derneği'nin başkanı ya da hiçbir yöneticisi Gökçek'in iddia ettiği görüşmelerde yer almamıştır. Gökçek bu iddialarını derneklerin isimlerini ve görüşmeyle ilgili somut bilgiler vererek doğrulamakla yükümlü. Aksi takdirde camia içinde nifak tohumuna sebep olur. Biz Rasim Ozan Kütahyalı meselesinde ilk günkü duruşumuzu muhafaza ediyoruz. Boşnaklara hakaret eden bu şahsın kanunlar önünde en ağır cezayı alması için en fazla mücadele eden STK olarak bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz ki; affetmedik, affetmeyeceğiz!" ifadelerine yer verdi.

Osman Gökçek, ROK’a arka çıkıyor ama Boşnaklar hala öfkeli: Affetmedik, affetmeyeceğiz - Resim : 3


NE OLMUŞTU?

Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programında Rasim Ozan Kütahyalı, Boşnak kadınlara cinsel içerikli sözlerle hakarette bulunmuştu. Bu olayın ardından gelen tepkiler üzerine programdan çıkarılan Kütahyalı, yaklaşık 1 buçuk yıl aranın ardından Kütahyalı Beyaz TV ekranlarına geri dönmüştü.

Osman Gökçek, ROK’a arka çıkıyor ama Boşnaklar hala öfkeli: Affetmedik, affetmeyeceğiz ile ilgili etiketler Rasim Ozan Kütahyalı Beyaz TV osman gökçek boşnaklar Türkiye Bosna Sancak Derneği Boşnak kadınlarına hakaret

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.