Oscar'da büyük yenilik!

Oscar’a, seyirci sayısını artırmaya yönelik yenilikler geliyor. Ödüllere popüler filmler kategorisi eklenmesinin yanı sıra yayın süresinin kısa tutulması için de değişiklikler yapılacak.

Oscar Akademisi, popüler filmleri onurlandırmak ve üç saat süren töreni daha izlenir hale getirmek için 2020’deki törene yenilikler ekleyecek.

Oscar'da büyük yenilik!


Oscar ödüllerini belirleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin yeni seçilen başkanı John Bailey ve Akademi’nin CEO’su Dawn Hudson, dün akademi üyelerine gönderdikleri e-mail’de, değişikliklerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Oscar'da büyük yenilik! - Resim : 2


Bu yıl gerçekleştirilen 90. Oscar Ödülleri, 26,5 milyonluk seyircisiyle tüm zamanların en az izlenen Oscar töreni oldu. Bu, bir önceki yıla göre seyircinin yüzde 19 azalması anlamına geliyor. 2008 yılından bu yana ilk kez seyirci sayısı 30 milyonun altına indi.

 

Oscar'da büyük yenilik! - Resim : 3


Jimmy Kimmel’in sunduğu tören, yakklaşık dört saat sürerken, son on yılın en uzun töreni olma özelliği de taşıdı.

Oscar'da büyük yenilik! - Resim : 4


Hudson ve Bailey, mesajlarında, “Değişen dünyada Oscar’ın gelişim ihtiyacı ve Akademi’nin dirilmesi gerektiğiyle ilgili sizlerden çok şey duyduk” dedi.

Oscar'da büyük yenilik! - Resim : 5


Gelecek törenlerin üç saatle sınırlı kalması için çaba sarf edilmesine, ödüllerin canlı olarak ve reklam aralarında da sunulmasına karar verildi. Belirli kategorilerin kazananların daha sonraki bir tarihte belirlenecek, kazanma anları da daha sonraki bir yayında verilecek.

Oscar'da büyük yenilik! - Resim : 6


Akademi ayrıca 92. Oscar Töreni’nin tarihini daha erkene aldı. 2019 töreni 24 Şubat’ta yapılacakken, 2020 töreni 9 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Oscar'da büyük yenilik! - Resim : 7


Daha fazla seyircinin dikkatini çekmek için popüler ve çok izlenmiş filmleri de ödüllendirmek üzere kategori belirlenecek. Ancak bu değişim 2019 yılında yapılacak olan 91. Oscar Ödülleri’nde olmayacak.

Oscar'da büyük yenilik! - Resim : 8

Oscar'da büyük yenilik! ile ilgili etiketler Oscar ödül töreni popüler film
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.