Oruçluyken oje sürmek günah mıdır? Ramazanda oje sürmek orucu bozar mı?

Ramazan ayının gelişiyle beraber meram edilen sorular arasında yer alan; oruçluyken oje sürmek günah mıdır, Ramazanda oje sürmek orucu bozar mı yanıtları yeniden gündemde. Oruç ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar işte bu soruların yanıtımı aramakta.

Allah-u Teala tarafından farz kılınan oruç tutma ibadeti, Ramazan ayında idrak edilecek. Milyonlarca vatandaşta 2021 yılının 12 Nisan gecesinde ilk sahurunu yaparak 13 Nisan akşamı iftar saatinde de ilk oruçlarını açacak.

Ancak oruç ibadetlerini yerine getirmek isteyenler özellikle bazı hususlara çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu konulardan birisi de Ramazanda oje sürmek günah mı, orucu bozar mı sorularının yanıtında gizlidir.

OJE SÜRMEK GÜNAH MI, ORUCU BOZAR MI?

Günlük hayat içerisinde kadınlar tarafından sıklıkla kullanılan kozmetik ürünlerinden biri de ojedir. Ancak Ramazan ayının gelmesi ile beraber oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar, oje sürmek günah mıdır sorusunun yanıtını aradı.

Oruçluyken oje sürmek günah mıdır? Ramazanda oje sürmek orucu bozar mı?

Orucun temel unsurları arasında yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak gelir. Bunlara uymamak orucu bozar. Ancak oje sürmek bu kapsamda olmadığından orucu bozmaz. Fakat oje, tırnak üzerinde kalıcı olup ve suyu alta geçirmediği için abdeste engel teşkil eder.

Oruçluyken oje sürmek günah mıdır? Ramazanda oje sürmek orucu bozar mı? ile ilgili etiketler oruç oje oje sürmek günah
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.