Ortalık karışıyor! Kripto piyasası SEC’ye veryansın etti

SEC resmi hesabından paylaşılan ve ardından bir “hack” vakası olduğu açıklanan spot Bitcoin ETF onay gönderisi piyasanın önde gelen isimlerinin tepkisini topladı. İşte detaylar...

Dün gece yarısına doğru SEC’nin resmi hesabından paylaşılan “spot Bitcoin ETF’i onaylandı” gönderisinin kısa süre sonra yalanlanması ve bir hack vakası olduğu bildirilmesi sert tepki topladı. Tepki verenler arasında MicroStrategy kurucusu Michael Saylor, Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse gibi isimler yer aldı.

Ortalık karışıyor! Kripto piyasası SEC’ye veryansın etti

Konu hakkındaki açıklamasında alaycı bir dili tercih eden Michael Saylor, SEC’nin tarihte ilk defa bir ETF’i ikinci kez onaylayacağını belirtti:

Bitcoin SEC tarafından tarafından iki kez onaylanan tek ETF olacaktır.

Ripple’dan Brad Garlinghouse ise daha sert bir açıklamada bulunarak SEC’nin kendi içerisinde düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Ayrıca kripto para topluluğunun mizah anlayışının yenilmez göründüğünü öne çıkardı:

Bunun gibi günler bana şunu hatırlatıyor: 1- SEC kendisini birçok açıdan incelemelidir 2- Kripto Twitter memeler konusunda yenilmezliğini sürdürüyor.

En sert tepkilerden biri ise Paul Grewal’den geldi. Grewal yaptığı açıklamada sert sözler söylememek için kendini zor tuttuğunu ima ederek düzenleyici kuruma karşı tepkisini içine attığını şu ifadelerle belirtti:

“Dilimi o kadar sert ısırıyorum ki kanıyor…”

Piyasasının önemli isimlerinin bu açıklamalarına paralel olarak genel hatlarıyla neredeyse herkes SEC’ye karşı şakayla karışık veya değil sert tepki gösterdi. Kripto para yatırımcılarını “korumak” amacıyla harekete geçtiğini iddia eden SEC’nin piyasada yüz milyonlarca dolar vadeli pozisyonun tasfiyesine yol açan bu denli amatörce bir hatayı yapması açık bir dille kınandı.

Ortalık karışıyor! Kripto piyasası SEC’ye veryansın etti ile ilgili etiketler ekonomi Bitcoin Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.