Ortadoğu'yu karıştıran Trump'a Alabama darbesi!

Alabama eyaletindeki ara seçimde ipi Demokrat aday Jones göğüsledi, Cumhuriyetçiler 25 yıl sonra kalelerini kaybetti. Irkçı görüşleriyle tanınan seçimin mağlubu Cumhuriyetçi Moore'un adı, uzun süre cinsel taciz haberleriyle de anılmıştı.

ABD'nin Alabama eyaletinde gerçekleşen Senato ara seçimlerini Demokratlar kazandı. Demokrat aday Doug Jones, Cumhuriyetçi rakibi Roy Moore'u geride bırakarak 1992'den bu yana Alabama'dan seçilen ilk Demokrat senatör oldu.

ALABAMA'DA İLK DEMOKRAT

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Jones oyların yüzde 49,5'ini aldı. Başkan Donald Trump'ın desteğini alan Cumhuriyetçi Moore ise yüzde 48,8'de kaldı.

Sonuçların belli olmasıyla zaferi kutlayan Demokratlar arasında bazı seçmenlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

doug_jones

Daha önce federal savcı olarak görev yapan Jones, "Alabama halkı, bizi bölen şeylerden daha fazla bizi birleştiren unsurlara sahip. Buradaki tüm yarış tamamen bir onur ve saygı ile ilgiliydi" dedi.

Adı uzun süre cinsel taciz haberleriyle gündeme gelen Cumhuriyetçi Moore, parti içinde de tartışmalara yol açmıştı. Moore ayrıca ırkçı görüşleriyle tanınıyor.

SENATODA FARK İKİYE İNDİ

Bu sonuçla ABD Senatosunda 49'uncu sandalyeye ulaşan Demokratlar, Cumhuriyetçilerle aralarındaki farkı iki sandalyeye düşürdü ve 6 Kasım 2018'de yapılacak ABD Kongre ara seçimleri öncesi büyük moral buldu.

Eski Alabama senatörü Jeff Sessions'ın Trump başkanlığı devraldıktan sonra Adalet Bakanı olmasıyla bir koltuk boşalmıştı. Demokrat Jones, 2021 yılına kadar Senatodaki görevini sürdürecek.

doug_jones_fan_1

TRUMP'TAN TEBRİK

Jones'ın seçimi kazandığının belli olmasının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Trump, "Sıkı bir mücadeleyle kazanılmış zaferinden dolayı Doug Jones'ı tebrik ederim. Bağımsız oylar bu sonuçta çok önemli bir rol oynadı ama kazanmak kazanmaktır" yorumunu yaptı.

SELMA FİLMİNİN GEÇTİĞİ YER

Alabama geçmişte ırkçılığın yoğun olarak görüldüğü eyaletlerden biri. Martin Luther King'in Alabama'nın Selma kentinden 1965'te gerçekleştirdiği efsanevi yürüyüşü anlatan film, 2014 yılında büyük ses getirmişti.

Ortadoğu'yu karıştıran Trump'a Alabama darbesi! ile ilgili etiketler Donald Trump alabama cumhuriyetçiler Demokratlar doug jones roy moore
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.