Ortadoğu başrahibi seçildi! Rahip Bulai Hataylı depremzedelere yardım toplamış...

Sarıyer’de saldırıya uğrayan Santa Maria Kilisesi rahibi Anton Bulai’nin, Hatay’daki depremzedeler için yardım topladığı öğrenildi. Rahip Bulai’nin Sarıyer Belediyesi Kent Konseyi’nin düzenlediği yardım ve dayanışma konserine, 5 kiliseden çeşitli yiyecek, giyecek ile maddi yardım sağladığı belirtildi. Ayrıca Rahip Bulai 2022 yılında, ”Yeniden Doğu ve Kutsal Topraklar Gözetmenlik Bölgesi Baş Rahibi” seçildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye, Sarıyer’de bulunan İtalyan Santa Maria Kilisesi'ne, kar maskeli iki kişinin yaptığı saldırı ile sarsıldı.

Saldırıda kilisede ayine katılan C.T. adlı bir kişi yaşamını yitirdi. Polis ekipleri saldırıyı yapan kar maskeli iki kişiyi yakalamak için seferber oldu.

Ortadoğu başrahibi seçildi! Rahip Bulai Hataylı depremzedelere yardım toplamış...

SALDIRIDAN KURTULAN RAHİP BULAİ DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM TOPLADI

Silahlı saldırıdan son anda kurtulan Santa Maria Kilisesi rahibi Anton Bulai’nin, Hatay’daki depremzedeler için yardım topladığı öğrenildi. Rahip Bulai’nin 7 Mayıs 2023 pazar günü, Sarıyer Belediyesi’nin desteği ile Kent Konseyi’nin ücretsiz düzenlediği yardım ve dayanışma konserine yardım topladığı anlaşıldı.

Ortadoğu başrahibi seçildi! Rahip Bulai Hataylı depremzedelere yardım toplamış... - Resim : 2

Rahip Bulai’nin Jerry Hırimyan, Panço Divarcı, Yani Kordomenidis, Petro Divarcı ve Turgut Özdemir adlı sanatçıların da katıldığı, “Umut Veren Şarkılar” konseri için katolik kiliselerine ihtiyaç listesi duyurusu yaptığı ve 5 kiliseden çeşitli yiyecek, giyecek ile maddi yardım göndermelerini sağladığı ifade edildi.

BULAİ “ORTADOĞU YENİDEN DOĞU VE KUTSAL TOPRAKLAR BAŞRAHİBİ SEÇİLDİ

Daha önce Beyoğlu’nda bulunan Sent Antuan Kilisesi’nde görev yapan rahip Anton Bulai’nin geçtiğimiz yıl Sarıyer Santa Maria Kilisesi’ne atandığı belirtildi.

Rahip Bulai, 14-18 Mart 2022 tarihleri arasında, Doğu ve Kutsal Topraklar Gözetmenlik Bölgesi Rahipleri ile Oasis Madre Caterina (Lübnan) manastırında genel kurul toplantılarına katıldı.

Ortadoğu başrahibi seçildi! Rahip Bulai Hataylı depremzedelere yardım toplamış... - Resim : 3

Fransisken Konventüel Genel Baş Pederi Carlos Torvarelli, dördüncüsü yapılan Doğu ve Kutsal Topraklar Gözetmenlik Bölgesi Oturumu’nda, 18 Eylül 1965 yılında Romanya’da doğan Anton Bulai’nin Gözetmenlik Bölgesi’nin Başrahibi olarak yeniden seçildiğini açıkladı.

Ortadoğu başrahibi seçildi! Rahip Bulai Hataylı depremzedelere yardım toplamış... ile ilgili etiketler Santa Maria Kilisesi Kilise Saldırı rahip
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.