Ortada fol yok yumurta yok! Merkel'den "idam referandumu" resti geldi...

İdam tartışması Türkiye'nin gündemine kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve ölüme varan şiddet ile gelmişti ilk. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise daha güçlü bir şekilde dillendirildi. Referandum sürecinde de ara ara gündeme geldi. Ama bugünlerde gündemin kıyısında köşesinde kalmış durumda. Ne var ki, Almanya Başbakanı durumu o kadar içselleştirmiş ki, ülkesinde 15 Temmuz darbecilerine sığınma hakkı verildiği gün "idam referandumu yapılırsa Almanya'da propagandaya izin vermeyiz" deyiverdi...

İdam tartışması Türkiye'nin gündemine kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve ölüme varan şiddet ile gelmişti ilk. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise daha güçlü bir şekilde dillendirildi.

Referandum sürecinde de ara ara gündeme geldi. Ama bugünlerde gündemin kıyısında köşesinde kalmış durumda.

Ne var ki, Almanya Başbakanı durumu o kadar içselleştirmiş ki, ülkesinde 15 Temmuz darbecilerine sığınma hakkı verildiği gün "idam referandumu yapılırsa Almanya'da propagandaya izin vermeyiz" deyiverdi...

Başbakan Angela Merkel bu açıklamayı WDR 5 radyosuna yaptı.

İdam konusunun “varsayım olmaktan öte Türkiye’de tartışılan bir konu” olduğunu belirten Merkel, idam cezası gibi kesinlikle reddettikleri bir konuda Alman topraklarında propaganda izni vermeyeceklerini söylemenin duruma açıklık getireceğini vurguladı. Merkel, bu konuda Türkiye’den henüz bir başvuru yapılmadığını da belirtti.

Olası idam referandumu konusunda geçtiğimiz hafta SPD Başbakan adayı Martin Schulz da açıklama yapmış, idam referandumuna Almanya’da izin vermeyeceklerini söylemişti.

Ortada fol yok yumurta yok! Merkel'den "idam referandumu" resti geldi... ile ilgili etiketler Angela Merkel idam cezası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.