Ormanlık alanda bulunan patlamamış torpilleri kimlerin koyduğu ortaya çıktı!

Türkiye'de 7 gündür pek çok ilde peş peşe çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ederken Datça'nın Aktur bölgesindeki ormanlık alanda sıkıştırılmış baruttan yapılmış onlarca patlamamış torpil bulundu. Yangın alanında çalılıklar arasında bulunan 3 torpilin, oyun oynayan çocuklara ait olduğu belirlendi.

Türkiye'in ciğerleri cayır cayır yanarken sosyal medyada paylaşılan bir görüntü infial yarattı.  

Muğla-Datça Aktur bölgesinde gençler, makilik arazide her beş on metre aralıklarla çamların altına serpiştirilmiş; sıkıştırılmış baruttan yapılmış, güneşle parlayabilecek torpillerden buldular.

TERÖR ŞÜPHESİNİ AKILLARA GETİRDİ

Türkiye'nin bir çok ilinde neredeyse eş zamanlı olarak başlayan yangınların büyük bir saldırı olabileceği düşüncesi söz konusu videonun ardından yeniden hafızalarda yer etti.

TORPİLLER ÇOCUKLARINMIŞ

Çocukların bayramlarda eğlence amaçlı kullandıkları, patlayıcı özelliğe sahip torpillerin bulunmasından sonra görgü tanıklarının ifadelerine başvuran jandarma, yaşları 9 ile 10 arasında değişen 4 çocuğu gözlem altına aldı. Pedagog eşliğinde, çocukların ifadelerine başvuruldu. İfadelerde çocukların, yangın çıkarmak için değil oyun amacıyla torpilleri bölgeye götürdükleri ortaya çıktı. Çocuklar, jandarmadaki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Ayrıca çocukların aileleri bilgilendirilip, gerekli uyarılar yapıldı.

 

Ormanlık alanda bulunan patlamamış torpilleri kimlerin koyduğu ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Datça Muğla aktur

Sitene Ekle