Ormandan topladıkları mantar hastanelik etti! 6 kişi tedavi altına alındı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormandan topladıkları mantarları pişiren vatandaşlar akşam yemeğinde ve sabah kahvaltısında yedi. 6 kişi de rahatsızlanarak aynı şikayetlerle hastaneye başvurdu. Zehirlenen 6 kişi tedavi altına alındı.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde ormandan topladıkları mantarları pişirerek yedikten sonra zehirlenen 6 kişi tedavi altına alındı.

Kuzuculu Mahallesinde meydana gelen olayda; ormanlık alanda yetişen mantarları toplayıp pişirerek akşam yemeğinde ve sabah kahvaltısında yiyen Remzi A., Ayşe A., Sultan D., Fatma K., İsmet K., ve Selim Ö. İsimli şahıslar, bir süre sonra rahatsızlandı. Diğer aile bireylerinin de yardımı ile aynı şikayet belirtileri ile akşam saatlerinde Dörtyol devlet hastanesi acil servisine başvurdular.

İfadelerinde mantar yedikten sonra fenalaştıklarını söyleyen 6 kişinin, acil serviste yapılan tetkik ve tahlillerde tükettikleri gıdadan dolayı zehirlendikleri anlaşılarak tedavi altına alındı. İlk tedavilerinin ardından Sultan D. ve Fatma K. adlı şahıslar Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Eğitim ve Araştırma hastanesine, İsmet K. ile Ayşe A. ise Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

İHA

Ormandan topladıkları mantar hastanelik etti! 6 kişi tedavi altına alındı ile ilgili etiketler Hatay Zehirlenme mantar
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.