Orman yangınlarında dezenformasyon galip geldi!

Türkiye güney illerinde eşzamanlı başlayan orman yangınları ile boğuşuyor! Ancak bu amansız mücadeleye sosyal medyada yayılan manipülatif iddia ve haberler ile gölge düşürmek isteyen çevreler de var! Bu konuda Emre Erciş'ten ilginç tespitler geldi.. Erciş iktidar kanadının iletişim sürecini iyi yönetemediği görüşünde!

Antalya, Adana, Mersin, Muğla, Osmaniye ve Kayseri 'de eşzamanlı başlayan orman yangınlarını söndürmek için seferberlik ilan edildi.

Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangınlarda şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti, söndürme çalışmaları ise aralıksız sürüyor.

Diğer yandan, Türkiye'de yaşanan her kriz sürecinde olduğu gibi yangın faciaları konusunda da sosyal medyada yürütülen algı operasyonları dikkat çekiyor.

Bu konuda Emre Erciş'in Twitter'da önemli tespitleri oldu. "Türkiye'nin 6 ilinde çıkan orman yangınları hakkında bir şeyler paylaşmadan önce Şehit Erol Olçok'u bir kez daha rahmetle anıyorum." sözleri ile paylaşımlarına başlayan Erciş "Bu yangınlar, reklam-medya-propaganda teslisinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu." dedi.

Yangınla ilgili sürecin iyi yönetilemediğini savunan Emre Erciş sözlerini şöyle sürdürdü;

"Yadsınamaz bir gerçek var o da AK Parti'nin reklam-medya-propaganda işlerini yürüten ekibin sınıfta kaldığı. Dünyada yapmış olduğu projeleri halka ve seçmenine anlatamayan AK Parti gibi başka bir siyasi parti olduğunu düşünmüyorum.

AK Parti'nin reklam-medya-propaganda alanındaki başarısızlığı, dezenformasyon ve manipülasyonun alıcısının bol olduğu muhalefetin adeta ekmeğine yağ sürüyor. Kimse doğru bilginin peşinde değil ve ortaya atılan bir YALAN anında milyonları ikna edebiliyor.

AK Parti iktidarı son 18 yılda, önceki 57 yılda yapılan ağaçlandırmanın 1.5 katını yaparak Türkiye genelinde yaklaşık 6 milyon hektar alanda 5.3 milyar fidan dikti. Son 2.5 yılda 22.6 milyon hektar olan orman alanı 300 bin hektar artırarak 22.9 milyon hektara çıkarıldı.

AK Parti iktidarı tarafından hayata geçirilen bu projeler sayesinde 2015 yılında 'Dünya Orman Varlığı' sıralamasında 47'inci sırada olan Türkiye, 2020'de 26'ıncı sıraya yükselirken 2023 yılında orman varlığımızı ülke yüzölçümünün %30'una çıkaracak projelerinde startını verdi."

TÜM DÜNYA YANIYOR!

Türkiye ile birlikte dünyanın pekçok farklı noktasında da yangınlar çıktığını belirten Emre Erciş, "Aynı iklim kuşağında yer aldığımız Akdeniz ülkelerinde son 10 yılda yaşanan orman yangınları kıyaslandığında yıllık olarak Portekiz'de 134 BİN, İspanya'da 94 BİN, İtalya'da 64 BİN, Yunanistan'da 24 BİN, Fransa'da 12 BİN hektar yanarken Türkiye'de 7 bin hektar alan zarar gördü." tespitinde bulundu.

Emre Erciş açıklamalarının devamında şunları kaydetti;

"Aynı iklim kuşağında olduğumuz Akdeniz ülkeleri içinde orman yangınlarına müdahale konusunda en başarılı birinci ülkeyiz ama Muzlu, Çilekli, Naneli, Buzlu, Elmalı, hatta Avokadolu NARGİLE FOKURDATMAKTAN AK Parti iktidarının bu başarısını insanlarımıza anlatamadılar!!

Türkiye genelinde son 2 gündür çıkan yangınlarda 2 İHA, 3 Uçak, 38 helikopter, 1 insansız helikopter ile havadan yangın söndürme çalışmaları yapılırken 680 Arazöz ve 4000 itfaiye personeli ile de karadan müdahale edildi.

Yangınlarda 3 Uçak ve 38 Helikopter kullanılmasının nedeni UÇAK EKSİKLİĞİ değil 4.8 lt. su taşıma kapasitesi olan Kamov tipli helikopterlerin THK ve EAB Havacılık bünyesinde bulunan ve 5.4 lt. su taşıma kapasiteli CL-215 uçaklardan daha yüksek manevra kabiliyetine sahip olması.

Türkiye'deki yangınlara uçak değil de helikopterlerle müdahale edilmesinin nedeni, Amfibik uçak ve helikopterlerin yangın sırasındaki verimlilikleri hakkında hazırlanmış bilimsel raporlar. Bu yüzden uçaklara değil manevra kabiliyeti daha yüksek helikopterler kullanılıyor.

Bunu bile anlatmaktan aciz olan reklam-medya-propaganda birimine sahip olan AK Parti'nin 2023'te Allah yardımcısı olsun.

Son olarak '2023 son daha seçim kazanamayız HAZIR MUSLUK AKIYORKEN DOLDURALIM' diyen yiyicilere bir hadis...

ADEMOĞLU'NUN KARNINI ANCAK TOPRAK DOYURUR..!"

Orman yangınlarında dezenformasyon galip geldi! ile ilgili etiketler yangın Orman Yangını Sosyal Medya emre erciş iktidar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.