Orman yangını felaketini yaşayan Marmaris'in cennet misali bölgeleri kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Geçtiğimiz yaz günlerce süren orman yangını felaketini yaşayan Marmaris'te binlerce ağaç küle dönmüştü. Yanan yerlerin yerine oteller yapılacağına yönelik provokasyonlar yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla Muğla İli Marmaris İlçe sınırları içerisinde bulunan Hisarönü, Turgut, Orhaniye Mahalleri ve çevresi (1 .Etap) Doğal Sit Alanının koruma statüsü kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Geçen yaz Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde olduğu gibi Marmaris'te de orman yangınları çıkmış ve günlerce süren mücadele sonucunda söndürülen yangın sonrasında binlerce ağaç küle dönmüştü. Yanan yerlerin yerine otel ve siteler yapılacağına yönelik provokasyonlar halen sürerken, Muğla’da bazı doğal sit alanlarının koruma statüsü değişti.

Orman yangını felaketini yaşayan Marmaris'in cennet misali bölgeleri kesin korunacak hassas alan ilan edildi

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Muğla’nın Marmaris İlçesindeki bazı doğal sit alanlarının koruma statüsü, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Orman yangını felaketini yaşayan Marmaris'in cennet misali bölgeleri kesin korunacak hassas alan ilan edildi - Resim : 2

KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN OLARAK TESCİLLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, Muğla İli Marmaris İlçe sınırları içerisinde bulunan Hisarönü, Turgut, Orhaniye Mahalleri ve çevresi (1 .Etap) Doğal Sit Alanının koruma statüsü kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

 

Orman yangını felaketini yaşayan Marmaris'in cennet misali bölgeleri kesin korunacak hassas alan ilan edildi ile ilgili etiketler Marmaris hisarönü Orhaniye turgut kesin korunacak hassas alan doğal sit alanı Cumhurbaşkanı Kararı orman yangınları koruma altına alındı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.