Orkun Ün: İkinci normalde nargile kafeler yok

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında kapatılan nargile kafelere ilişkin bugünkü köşesinden edindiği bilgileri aktaran Hürriyet gazetesi yazarı Orkun Ün, ''Ocak ayı içinde başlaması planlanan ikinci yeni normalde nargile kafelerin yer almayacağı kesinleşti'' iddiasına bulundu.

Koronavirüs vaka ve ölü sayılarındaki tırmanışın ardından çeşitli tedbirler yeniden uygulamaya konuldu.

Virüsün yayılımını engellemek maksadıyla nargile kafeler uzun bi süre önce kapatılmıştı. İkinci normalleşme döneminde de nargile kafelerin yer almayacağı iddia edildi. 

''NARGİLE YENİ NORMALDE YOK''

Hürriyet gazetesi yazarı Orkun Ün, söz konusu gelişmelere ilişkin, "Artık somut bilgiler de gelmeye başladı. Ocak ayı içinde başlaması planlanan ikinci yeni normalde nargile kafelerin yer almayacağı kesinleşti. Çünkü nargile kafelere yeni düzenlemeler gelecek. İşletme sahiplerinden, önce o düzenlemeleri yapmaları istenecek." değerlendirmesini yaptı.

Ün yazısında, "Düşünsenize, sigara bile içmiyorsunuz ama nargile içilen bir yerdesiniz.Ne oturduğunuzdan bir şey anlarsınız, ne ettiğiniz sohbetten.Ne içtiğiniz çaydan keyif alırsınız ne bir yudum kahveden. Hayat 2 dakikada ‘zehir’ olur size." görüşünü savundu.

Ün, "İşte tüm bunların önüne geçmek için bir dizi önlem gündemde.O önlemlerin başında -ki bu nargile kafeyi açmanın en büyük şartı da olacak- 'mekânın yüzde yüz açık alan olması' şartı geliyor. Mekanın yarısı açık...Ü stü tenteli... Altı camlı... Her yer fanlı gibi istisnalar olmayacak artık.Nargilenin hem sağlığa büyük zararı olduğu hem de virüsün taşınmasında büyük rol oynadığı biliniyor. Zaten bu kararın alınmasının en büyük nedeni de yaşadığımız pandemi dönemi oldu. Eğer işletmeler, mekanın tamamını açık bir hale getirirse ya da geniş bir bahçeleri varsa isteyen orada oturup nargilesini içmeye devam edecek. Ama bunun için de yaz başına kadar beklenmesi gerekecek. Biliyorum bu nargilenin bağımlıları var. Bir yaşam biçimi olarak görenler var bu zehirli maddeyi. Onlar üzülecek. Ama inanın çok isabetli bir karar olduğunun zamanla farkına varılacak" ifadesini kullandı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Orkun Ün: İkinci normalde nargile kafeler yok ile ilgili etiketler Türkiye sigara Hürriyet nargile kısıtlama orkun ün kafe
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.