ORKÖY kredileri sayesinde sera sayısı arttı, köyden göç durdu!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çatalca'ya bağlı Kızılcaali köyünde incelemelerde bulundu. Pakdemirli "ORKÖY kredilerimiz ve köylümüzün seralardan kazandığı gelirle yapmış olduğu sera sayısı 250’ye ulaştı. Köylümüz bu seralardan yıllık 2,5 milyon lira gelir sağlıyor. Üretime verdiğimiz desteklerle Kızılcaali köyünden İstanbul’a göç de engellenmiş oldu." dedi.

Köydeki seracılık faaliyetlerini inceleyen, serada çalışan işçileri ziyaret eden Pakdemirli, sohbet ettiği çalışanlardan işlerin akışına ilişkin bilgi aldı.

Kıvırcık serasında hasat yapan Pakdemirli, daha sonra Orman Köylerini Destekleme ve Yerinde Kalkındırma Projesi (ORKÖY) kapsamında destek alan köylülerle buluştu.

ORKÖY kredileri sayesinde sera sayısı arttı, köyden göç durdu!

Köylülerin talep ve önerilerini dinleyen Pakdemirli, Bakanlık olarak orman köylülerine verilen desteğin devam edeceğini belirtti.

SERA SAYISI 250'YE ULAŞTI

Verilen bilgiye göre, 50 hanesi bulunan Kızılcaali köyünde ilk olarak 5 haneye ORKÖY sera kredisi verildi. İzleyen yıllarda 21 haneye daha ORKÖY kredisi verilerek seracılığın tohumları atıldı. Köy halkı, bu seralarda sebze ve çiçek üretimi yaparak gelir elde ediyor.

ORKÖY kredileri sayesinde sera sayısı arttı, köyden göç durdu! - Resim : 2

Orman Genel Müdürlüğünce verilen krediler ve köylünün seralardan kazandığı gelir ile yapmış olduğu sera sayısı günümüzde 250 adede ulaşırken, bu sayede köyden İstanbul'a göç de engellenmiş oldu.

ORKÖY kredileri sayesinde sera sayısı arttı, köyden göç durdu! ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sera köy
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.