‘MAYIS AYINDA İÇECEK SU BULAMAYACAĞIZ!’

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından barajlardaki su oranının düşüşe geçmesi, yağmur ve kar yağmaması sorunu ve su kullanımıyla ilgili çok kritik uyarılarda bulundu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Küresel ısınma sonucu çeşitli ülkelerde başlayan susuzluk ve kuraklık sorunu, ülkemizi de tehdit ediyor. İklim ve meteoroloji uzmanları, iklim değişikliği ve barajlardaki doluluk oranının düşüşe geçmesinden sonra Türkiye’nin önümüzdeki aylarda su sorunu yaşayacağını ifade ederek acil olarak çeşitli tedbirlerin alınması gerektiğini belirtiyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin ardından Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, aralık ayında yaşanan sıcak havalar, yağmur ve kar yağmaması sorunu ve su kullanımıyla ilgili çok kritik uyarılarda bulundu.

‘MAYIS AYINDA İÇECEK SU BULAMAYACAĞIZ!’

"İSTANBUL'DA ACİL TEDBİR ALINMALI"

Prof. Dr. Orhan Şen, su kullanımı konusunda acilen tedbirler alınması gerektiğine vurgu yaparak, "Eğer böyle giderse ve tedbirler alınmazsa, mayıs ayında içecek su bile bulamayız. İstanbul’da acil tedbirler alınmalı. Türkiye’de koronavirüs tedbirleri gibi, su kullanma tedbirleri almalıyız. Bu tedbirlere uymayanlara da cezai yaptırımlar uygulanmalı." ifadelerini kullandı.

‘MAYIS AYINDA İÇECEK SU BULAMAYACAĞIZ!’ - Resim : 2

"ARABA, HALI VE KİLİM YIKAMA DEVRİ SONA ERMELİ!"

Gereksiz su kullanımının önüne geçilmesi için tedbirleri tek tek sıralayan Prof. Şen, "İçecek suyu ile araba, halı ve kilim yıkama devri kesinlikle sona ermeli. Evde ve iş yerlerinde az su kullanılmalı. Havuzlar ve hobi bahçeleri kapatılmalı. Mutlaka su bütçesi yapılmalı. Tarlalar yağmur suyu ile sulanmalı. Evlerin ve apartmanların altına mutlaka sarnıçlar yapılmalı. Su kullanma bilinci mutlaka geliştirilmeli.” dedi.

Prof. Dr. Orhan Şen’in açıklamalarınını tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

‘MAYIS AYINDA İÇECEK SU BULAMAYACAĞIZ!’ ile ilgili etiketler prof. dr. orhan şen kuraklık sıcaklık barajlar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.