Orhan Pamuk'tan Atatürk savunması

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın "Orhan Pamuk romanında Atatürk’le alay mı ediyor?" yazısının ardından Orhan Pamuk ve Yapı Kredi Yayınları ortak bir açıklama yayınladı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "Orhan Pamuk romanında Atatürk’le alay mı ediyor?" başlıklı yazısında, "Küçükken kargaları kovalardı' detayına bile yer vererek Atatürk’le alay ettiğini tartışmasız hale getiren Orhan Pamuk’un niyeti ve amacı nedir?" ifadelerini kullanmıştı. Bu iddia üzerine hem Orhan Pamuk hem de Yapı Kredi Yayınları ortak bir açıklama yaptı.

'ATATÜRK'E HİÇ BİR SAYGISIZLIK YOKTUR'

Orhan Pamuk yayınlanan açıklamada, "Üzerinde beş yıldır çalıştığım Veba Geceleri'nde imparatorlukların küllerinden kurulan milli devletlerin kahraman kurucularına ve Atatürk'e hiçbir saygısızlık yoktur" ifadelerini kullandı. 

YAPI KREDİ YAYINLARINDAN AÇIKLAMA 

Yapı Kredi Yayınları'nın söz konusu iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından yayınladığı açıklama şöyle:

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan, Orhan Pamuk'un Veba Geceleri romanında Atatürk'ü küçük düşürücü ifadelere dair iddia ve yorumların gerçeği yansıtmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Yayınevimiz tarafından yayımlanan Orhan Pamuk'un Veba Geceleri romanında Atatürk'ü küçük düşürücü ifadelerin yer aldığına dair iddialar tamamen asılsızdır.

Veba Geceleri kitabında yer alan Kolağası Kâmil karakteri, romanın geçtiği 'hayali' Minger adasının tüm vatandaşları tarafından bir halk kahramanı ve kurtarıcı olarak görülmektedir.

"Yazarımız Orhan Pamuk yeni kitabı hakkında bu haber ve yorumlar üzerine 'Üzerinde beş yıldır çalıştığım Veba Geceleri'nde imparatorlukların küllerinden kurulan milli devletlerin kahraman kurucularına ve Atatürk'e hiçbir saygısızlık yoktur. Tam tersi, roman bu özgürlükçü ve kahraman önderlere saygı ve hayranlıkla yazılmıştır. Kitabı okuyanların göreceği gibi Kolağası Kâmil halkın sevdiği, her şeyiyle olumlu bir kahramandır' değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşmak istemiştir."

 

Orhan Pamuk'tan Atatürk savunması

Orhan Pamuk'tan Atatürk savunması ile ilgili etiketler Orhan Pamuk Ahmet Hakan Atatürk Veba Geceleri roman Yapı Kredi Yayınları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.