Orhan Kemal şiirlerini Beyazıt'taki o kahvede yazmış!

Türk edebiyatına yön veren isimler unutulmaz eserlerini kaleme alırken hangi mekanlardan beslendi, hangi semtlerde kağıdı kalemi çıkarıp, eserlerini yazıya döktü? Edebiyatın ustalarına dair merak edilen ilham kaynağı mekanlar, televizyon programı ile izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Şair ve yazarların gündelik hayatları ile eserlerini kaleme alırken vakit geçirdiği mekanları konu alan edebiyat ve kültür programı 'İki Kuşak Arası', televizyon ve internet platformu Tivibu'da 20 Mart'ta Bizim Ev TV kanalında yayınlanacak.

Yapımını Çekim İşleri film yapım Atölyesi'nin, yönetmenliğini uzun yıllardır kamera arkasında olan Ünal Çetiner'in üstlendiği programda, yazarlar ve şairlerin yaşadıkları çevreden nasıl etkilendikleri, usta isimlerin eserlerini kaleme alırken İstanbul'da hangi mekanlarda zaman geçirdikleri, kullandıkları kişisel eşyalar nelerdi gibi soruları en yakınları cevaplayacak. Edebiyata dair merak edilenlerin ve bilinmeyenlerin konu edileceği 'İki Kuşak Arası'ndanın ilk bölümü usta kalem Orhan Kemal'e ayrıldı.

WhatsApp_Image_2018-03-26_at_13.58.04

Asıl adı Mehmet Raşit Öğütçü olan yazarın oğlu Işık Öğütçü babası Orhan Kemal'in bilinmeyenlerini, babasının romanlarını yazdığı İkbal Kahvesi ile Cihangir'de açtığı Orhan Kemal Müzesi'nde anlatacak.

28 Mart’ta Tvbu 20.kanalda BizimEv tv de...

WhatsApp_Image_2018-03-26_at_13.58.40

Orhan Kemal şiirlerini Beyazıt'taki o kahvede yazmış! ile ilgili etiketler iki kuşak arasında orhan kemal
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.