ORC Araştırma anket operasyonu elinde patladı!

Seçimden 2 gün önce yayınladığı anket yayınlayarak kamuoyunu yanıltan ORC Araştırma, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanacağı iddiasında bulunmuştu. Ancak rakamlar tam tersi çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7'li koalisyonun adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yaklaşık yüzde 5 fark atarak yeniden cumhurbaşkanı seçildi. 

Türkiye genelinde sandıkların yüzde 99,85'i açıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre, oyların yüzde 52,16'sını alan Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. YSK Başkanı, Erdoğan'ın seçimi resmi olmayan sonuçlara göre kazandığını ilan etti.

ORC ARAŞTIRMA'DAN ANKET OPERASYONU TUTMADI!

Seçimden 2 gün önce yayınladığı operasyonel anket yayınlayan ORC Araştırma, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanacağı iddiasında bulundu. Açıklanan rakamların tam tersi çıktığı görülürken Kılıçdaroğlu yüzde 51,4 oy oranı verilirken Erdoğan'ın ise yüzde 48,6 oy oranı ile seçimi kaybedeceğini öne sürdü. 

ORC Araştırma anket operasyonu elinde patladı!

KAMUOYUNU İLK TURDA DA YANILTTI

ORC Araştırma, ilk tur anketinde de yine kamuoyunu yanılmıştı. Kılıçdaroğlu'na yüzde 51,7 oy oranı veren ORC, Erdoğan'ı yüzde 44,2 oy oranında, Sinan Oğan'ın oy oranını ise yüzde 2,8 olarak göstermişti.

ORC Araştırma anket operasyonu elinde patladı! - Resim : 2

BİRİNCİ TURDA DA AYNISINI KONDA YAPMIŞTI

Muhalefete yakın araştırma şirketi KONDA ise birinci turda aynı operasyonu yapmış ve tepki çekmişti. KONDA yayımladığı ankette Kılıçdaroğlu'nu yüzde 49,3, Erdoğan'ı ise yüzde 43,7 oy oranında olduğunu iddia etmişti. Ancak KONDA'nın anket operasyonu da tutmamıştı.

ORC Araştırma anket operasyonu elinde patladı! ile ilgili etiketler 2023 Seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.