Optimar'ın anketleri açıklandı: 'AK Parti yükselişte'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir süre kala Optimar Araştırma'nın anketini yorumlayan Abdulkadir Selvi, AK Parti'nin yüzde 35.9 ile önde olduğunu belirtti. Optimar’ın Başkanı Hilmi Daşdemir ile anketle alakalı konuşan Selvi, Daşdemir'in "Erdoğan’ın liderliği AK Parti’yi yukarıda tutmayı başarıyor” sözlerini de köşesine ekledi.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala gözler anketlerden çıkan sonuçlara çevrildi... 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kaleme aldığı köşe yazısında Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın anketini yazdı.

'Algı operasyonlarının aparatı haline dönüşmüş anketlere itibar etmiyorum. Güvenilir kamuoyu araştırma şirketlerinin verilerini ise paylaşmaya özen gösteriyorum' diyen Selvi, AK Parti'nin yüzde 35.9 oranla önde olduğunu açıladı. 

İşte Selvi'nin o yazısı: 

Muhalefet lehine algı operasyonuna soyunan anket firmaları AK Parti’nin oy oranı üzerinden manipülasyon yaptıkları için Optimar’ın siyasi partilerin oy oranına ilişkin verileri daha önemli hale geldi.

‘Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?’ sorusuna yanıt verenlerin oranı kararsızlar dağıtıldığı takdirde şöyle çıkıyor.

AK Parti        35.9

CHP              26.2

İYİ Parti        10.7

MHP             10.4

HDP             10.1

DİĞER PARTİLERİN ORANI

Deva  1.1

Türkiye Değişim Partisi 0.9

Memleket Partisi  0.5

Yeniden Refah Partisi    0.9

Saadet Partisi   0.8

BBP   0.8

Gelecek Partisi    0.4

Zafer Partisi  1.1

Vatan Partisi 0.1

HİLMİ DAŞDEMİR’İN YORUMU

Yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen AK Parti’nin oy oranını Optimar’ın Başkanı Hilmi Daşdemir’e sordum. “Daha önce AK Parti’ye oy veren seçmen başka partilere gitmiyor. Gönlü hâlâ AK Parti’de. AK Parti bir birimlik bir iyileştirme yaparsa bu 10 birimlik bir geri dönüş sağlıyor. AK Parti seçmeni çareyi yine AK Parti’nin bulmasını istiyor. Tabii bir de liderlik konusu var. Erdoğan’ın liderliği AK Parti’yi yukarıda tutmayı başarıyor” diye yorumladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

2023 seçimleri, kimin cumhurbaşkanı seçileceği konusuna düğümlenmiş durumda.

Optimar’ın anketine katılanların yüzde 36.1’i cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a oy vereceğini söylüyor.

İkinci sırada ise yüzde 11.9’la Kılıçdaroğlu geliyor. CHP’nin adayının Kılıçdaroğlu olacağı yönündeki haberler CHP liderini ikinci sıraya kadar yükseltti. Üçüncü sırada ise yüzde 11.9’la Mansur Yavaş gelirken, onu yüzde 8.4’le Ekrem İmamoğlu takip ediyor.

Beşinci sırada yüzde 4.7’yle Selahattin Demirtaş’ın geldiği ankette Meral Akşener yüzde 3.2’yle altıncı sıraya yerleşmiş durumda.

ERDOĞAN YÜKSELİŞTE

Optimar, bir de düzenli olarak ‘Bu pazar seçim olsa cumhurbaşkanlığı için Erdoğan’a oy verir misiniz?’ diye soruyor. Erdoğan’a oy veririm diyenlerin oranı yüzde 43.8 çıkıyor. Geçen aylarda ise bu oran yüzde 38’le yüzde 41.5 arasında gidip geliyordu. Erdoğan son aylarda tekrar yükselişe geçmiş.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Optimar'ın anketleri açıklandı: 'AK Parti yükselişte' ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi seçim AK Parti optimar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.