Oppenheimer filmindeki tarihsel hata hayranların gözünden kaçmadı!

Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer birçok kişi tarafından çok beğenildi ve insanlar sinemalara akın etmeye devam ediyor. Fakat bir izleyici, filmde tarihsel bir hata fark etti.

Peaky Blinders'ın Cillian Murphy'sinin Robert Oppenheimer'ı canlandırdığı biyografik film Oppenheimer, son günlerin en çok konuşulan konularından.

Nolan'ın en yeni filmi Oppenheimer, 2. Dünya Savaşı sırasında dünyanın ilk atom bombasını tasarlayan Oppenheimer'ın hayatına odaklanıyor.

Oppenheimer hem gişeye hem de Rotten Tomatoes gibi değerlendirme sitelerinde beklenen daha etkileyici işlere imza attı. Tüm eleştirmenler filmle ilgili olumlu yorumlarını paylaşıyor.

Ancak, keskin gözlü izleyiciler bir şekilde belirli bir sahnede küçük bir hata fark etmiş gibi görünüyor.

BAYRAK DETAYI GÖZDEN KAÇMADI

Andy Craig isimli bir izleyici, Twitter'da Oppenheimer'ın arkasındaki kalabalıktaki insanların salladığı Amerikan bayrağında bir terslik sezdi.

Oppenheimer filmindeki tarihsel hata hayranların gözünden kaçmadı!

ABD bayrağına yakından bakarsanız, 50 yıldızı var. Film 1945'te geçtiğinden, aslında bayrakta daha az yıldız olması gerekirdi. Truman Yönetimi döneminde (1945-1953), ABD üzerinde dalgalanan bayrağın 48 yıldızı vardı. 48 eyaletli bayrak, II. Dünya Savaşı sırasında askerlerin ve denizcilerin savaştığı bayraktı.

50 yıldızlı bayrak daha sonra 1959'da tasarlandı.

Oppenheimer filmindeki tarihsel hata hayranların gözünden kaçmadı! ile ilgili etiketler Oppenheimer Sinema film
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.