Operatörler deprem bölgeleri için seferber oldu

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği üyesi Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yetkililer ile temas halinde bölgede hizmetlerini sürdürüyor.

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği olarak, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın iletişim ihtiyacını karşılamak en büyük önceliğimizdir. Üye operatörlerimiz TurkcellTürk Telekom ve Vodafone, AFAD ve ilgili bakanlıklarımızla iş birliği halinde, bölge halkına en iyi hizmeti verme gayretiyle çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. 

Bölgede oluşan enerji kesintileri iletişimi de etkilemektedir. 

Dağıtım şirketlerince bölgeye elektrik verilememesi, baz istasyonları için gerekli enerjinin jeneratörlerle sağlanmasını gerektirmektedir. 

Enerji ihtiyacının karşılanması için operatörler tarafından bölgeye acilen 3.485 adet jeneratör sevk edilmiştir. 

İletişim ancak seyyar enerji kaynakları ve bu kaynakların çalışması için gerekli olan enerji tedariki sayesinde sürdürülebildiğinden, hizmet süreçlerinde bazı aksaklıklar yaşanabilmektedir. 

Enerji iletimi konusundaki onarım çalışmaları hızla devam etmektedir.

Diğer yandan, ne yazık ki, depremler nedeniyle üç operatörümüzün depremden etkilenen 10 ilde yer alan 8.900 baz istasyonundan 2.451 adedi aldıkları ciddi hasar sebebiyle devre dışı kalmıştır. Baz istasyonları onarım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Ayrıca, bölgeye toplam 190 adet mobil baz istasyonu sevk edilmiştir.

Depremden etkilenen ve bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek veren vatandaşlarımız için çalışmalarımızın 7/24 sürdüğünü bir kez daha belirtmek isteriz. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

MOBIL TELEKOMÜNIKASYON OPERATÖRLERI DERNEĞI M-TOD HAKKINDA

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD), mobil iletişim sektörünün ortak problemlerinin çözümüne yönelik faaliyet alanları oluşturmayı ve ortaya çıkan çözüm önerilerini hayata geçirmeyi hedefleyerek Mayıs 2017’de faaliyetlerine başladı. m-TOD, kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademik paydaşları ile geliştirdiği işbirlikleriyle sektöre ilişkin tüm süreçlerde etkin bir rol üstlenmektedir. m-TOD, yatırım ortamının korunmasını temin etmek, Türkiye’nin teknolojik ilerlemesini hızlandırmak ve devamlılığını sağlamak öncelikleriyle ulusal ve uluslararası platformlarda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Operatörler deprem bölgeleri için seferber oldu ile ilgili etiketler Turkcell Türk Telekom Vodafone
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.