Operasyonun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki gözü...

‘Zeytin Dalı’ harekatına ilişkin bilgilerin anlık olarak paylaşıldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi'nde, operasyon saniye saniye takip ediliyor. ‘Zeytin Dalı’ harekatı başta olmak üzere Türkiye'nin yürüttüğü operasyonlara ilişkin bilgiler bu ‘ortak merkez’de toplanıyor.

GECE GÜNDÜZ 155 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Gece ve gündüz vardiyalı olarak 155 kişinin çalıştığı merkeze sahadaki unsurlardan ulaşan kritik bilgiler, burada görev yapan Başbakanlık dahil tüm bakanlıklar ve güvenlik birimlerinin temsilcileri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktarılıyor. Harekâta ilişkin operasyon görüntüleri ve İHA’ların aldığı görüntüler, merkezdeki dev ekranlardan canlı izlenebiliyor.

2 BİN 200 METREKARE

2 bin 200 metrekareden oluşan merkezde, ‘Harita Odası’, ‘Büyük Kriz Merkezi’, ‘Küçük Kriz Merkezi’ ve ‘Özel Görüşme Odası’ olmak üzere 4 ana bölüm bulunuyor. Merkezde kurulu Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na ait video konferans sistemiyle valiler, il jandarma komutanları, emniyet müdürleri, güvenlik birimleri ve sınırdaki birlik komutanlarıyla görüşmeler gerçekleştiriliyor.

har

ELEKTRONİK AKIŞ SİSTEMİ

Telsiz telefonlar, uydu telefonları ve kriptolu telefonlar başta olmak üzere son teknoloji ürünü haberleşme araçlarının bulunduğu merkezde, güvenlik birimlerinin bilgi akışını sağlayan ‘elektronik akış sistemi’ de yer alıyor. Merkez, 2015’te Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne dayanılarak kuruldu. Merkezde yürütülen faaliyetlerle, Türkiye’de ve dünyada meydana gelen siyasi, ekonomik, askeri, sağlık, güvenlik ve benzeri alanlara ilişkin tüm gelişmelerin ‘sürekli izlenmesi’, ‘analiz edilmesi’ ve ‘değerlendirilmesi’ planlandı. Böylelikle süreçlerin sorunsuz yönetilmesi amaçlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezle ilgili "Tüm Türkiye’yi bu merkezden izleriz. Zaman zaman ben hemen çat kapı yaparım" demişti.

Operasyonun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki gözü... ile ilgili etiketler külliye harekat merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.