OPEC+ toplantısından ABD’nin umduğu karar çıkmadı

ABD Başkanlık sözcülüğünden yapılan açıklamada OPEC+ ülkelerinin üretimi artırmama kararının ekonomik toparlanmayı riske attığı ifade edildi. Açıklamada ABD yönetiminin yüksek enerji fiyatlarıyla mücadele etmek için kullanabileceği bütün araçların değerlendirildiği aktarıldı.

OPEC ve OPEC+ ülkelerinin, ABD’nin başını çektiği birçok ülkenin talebi olan petrol üretimini hızlandırma isteğini karşılamaya yanaşmaması ABD’nin tepkisini çekti. Açıklama yapan ABD ulusal güvenlik konseyi sözcüsü, 4 Kasım günü toplanan OPEC+ ülkelerini dünya çapında ekonomik toparlanmaya ellerinden gelen katkıyı vermemekle itham etti.

Ekonomik toparlanmada temel gecikme sebeplerinden biri olan tedarik zinciri ve enerji maliyetlerinin başlıca sebepleri olduğu arz talep dengesizliğini vurgulayan sözcü, ABD yönetiminin bu durumla başa çıkmak için elindeki tüm araçları değerlendirdiğini ifade etti.

Başkan Joe Biden, OPEC+ üyesi Rusya ve OPEC üyesi Suudi Arabistan’ı petrol üretiminde yetersizlikle suçlayıp, artan fiyatlardan sorumlu tutuyordu.

RUSYA TALEBİN DÜŞTÜĞÜNÜ İDDİA EDİYOR

OPEC+ ülkelerinin toplantısından sonra değerlendirme yağan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, petrol pazarında toparlanmanın devam ettiğini ifade edip birtakım riskler yüzünden petrol üretimini bu yıl daha önce belirledikleri oranlarda sürdürmek istediklerini belirtti.

Mevsimsel etkiler sebebiyle yılın son çeyreğinde petrol talebinde düşüş yaşandığını kaydeden Novak, Avrupa’nın petrole Ekim ayında daha az rağbet ettiğini aktardı.

OPEC+ toplantısından ABD’nin umduğu karar çıkmadı ile ilgili etiketler OPEC Petrol Rusya Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.