Onur Taşcıoğlu'ndan duygu dolu mesaj: Herkes sana selam ve dua gönderiyor güzel babam

Koronavirüs (Kovid-19) salgın hastalığının Türkiye’ye ilk geldiği günlerde, hasta muayene ederken hastalığa yakalanan ve tüm çabalara rağmen tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun bugün vefatının 40. günü... Cemil Taşcıoğlu'nun oğlu Onur Taşcıoğlu sosyal medya hesabından duygu dolu paylaşımda bulundu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun aramızdan ayrılışından 40 gün olduğunu, oğlu Onur Taşcıoğlu, kendi sosyal medya hesabından duyurdu. Oğul Onur Taşcıoğlu, babasının hastanedeki odasında çekilmiş olan, yeşil bir kazak üzerine açık mavi atkısı ve hasta dinleme aleti olan steteskopu ile fotoğrafını paylaştı.

Onur Taşcıoğlu'ndan duygu dolu mesaj: Herkes sana selam ve dua gönderiyor güzel babam

Onur Taşcıoğlu mesajına, ”Bugün 40 gün oldu..” şeklinde başlayarak şöyle yazdı;

“Bugün 40 gün oldu...
Hala inanmakta güçlük çekiyorum

40. Gününde ben ve herkes sana selam ve dua gönderiyor güzel babam”

 ADI OKMEYDANI ŞEHİR HASTANESİNDE YAŞIYOR!

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyelerinden olan tıp camiasında ve öğrenciler arasında çok sevilen Prof.Dr.Cemil Taşcıoğlu’nun adı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Okmeydanı Şehir Hastanesi’ne verilmişti.

 PROF. DR. CEMİL TAŞCIOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasına bakan doktordu.

Cemil Taşcıoğlu, bundan 40 gün önce, virüse yenik düşerek hayatını kaybetti. Tıp dünyasında çok sevilen bir şahsiyet olan Prof. Dr. Taşcıoğlu, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasına bakan sağlık şehidi oldu.

Öğrencileriyle hastaları tarafından çok sevilen ve de "hocaların hocası" olarak anılan Prof. Cemil Taşcıoğlu, 1952 yılında Rize'de dünyaya geldi.

Taşcıoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmesinin ardından mecburi hizmetini Şanlıurfa'da tamamladı.

Daha sonra İÜ İstanbul Tıp Fakültesine dönen Taşcıoğlu, sırasıyla önce İç Hastalıkları Uzmanı, ardından 'Doçent', sonrasında da 'Profesör' unvanını aldı.

Yakın çalışma arkadaşları tarafından "Asistanından öğrencisine kadar herkesin sevdiği ulu bir çınar" olarak nitelendirilen Taşcıoğlu, emekliliği dolduğu halde çok sevdiği mesleğini ve hastalarını bırakmamak için görevini sürdürdü.

İstanbul Tıp Fakültesinde hem hasta muayene eden, hem de öğrencilere ders vermeyi sürdüren Taşcıoğlu, dahiliye alanına da birçok önemli katkılarda bulunmuştu.
Bu alana ilişkin birçok yazılı eseri de bulunan Taşcıoğlu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

 

Onur Taşcıoğlu'ndan duygu dolu mesaj: Herkes sana selam ve dua gönderiyor güzel babam ile ilgili etiketler Cemil Taşçıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.