Önümüzdeki dönemde gıda ve tarım ürünleri fiyatlarında artış beklentisi

Türkiye Ziraatçılar Derneği’nin genel başkanlığını yürüten Hüseyin Demirtaş, önümüzdeki dönem için gıda ve tarım ürünlerinin ücretlendirmesinde yükselme yaşanmasını öngördüklerini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan genel enflasyon oranının ana kaynağının gıda enflasyonu olduğunu aktaran Demirtaş, enflasyonun önümüzdeki dönem için seyrini yorumlamak için de üretici fiyat endeksinin (ÜFE) önemli bir gösterge olduğunu ifade etti.

2020 Ekim’in de ölçümlenen ÜFE değerinden bu yana göstergenin 12 ayda yüzde 46,31 yükseldiğini vurgulayan Demirtaş, aynı zaman aralığında tavuk etinde yüzde 64, dana etinde yüzde 23, ayçiçeği yağında yüzde 60,8, margarinde yüzde 53,8, yumurtada yüzde 49,3, mercimekte yüzde 41,8, zeytinyağında yüzde 39,4, süt ve yoğurtta yüzde 35, nohutta yüzde 34,4, ekmekte yüzde 26,4 fiyat artışı yaşandığını kaydetti.

Demirtaş, Cumhuriyet gazetesi muhabiri Şehriban Kıraç’a verdiği söyleşide ücret artışı öngördükleri ürünleri şöyle ifade etti:

Bu tablo, önümüzdeki dönemde de gıda ve tarım ürünlerinin aşağı yukarı bu oranda bir artış olacağını göstermekte. Bu yıl özellikle hububat, bakliyat ve yağlık bitkiler alanında kuraklığa bağlı rekolte düşüşlerinin yanı sıra hayvancılık ve süt üretiminde yaşanan sorunlar göz önüne alındığında et, süt, ekmek, makarna, bitkisel yağ gibi temel gıda maddelerinin zam dalgasında başı çekeceklerini söyleyebiliriz.

Önümüzdeki dönemde gıda ve tarım ürünleri fiyatlarında artış beklentisi ile ilgili etiketler ziraat Üretici fiyat endeksi tarım ürünleri hayvancılık fiyat artışı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.