Onların üçüz olduğuna kimse inanmıyor

Ayşe Nur ve Ali Çobanoğlu çifti, Türkiye’de gördükleri tüp bebek tedavisi sonrasında ilk çocuklarını kucaklarına almıştı. 3 yıl önce 'Ya tutmazsa' diyerek embriyolarını donduran çift, yapılan nakille yeniden anne ve baba oldu.

Almanya’da yaşayan Ayşe Nur ve Ali Çobanoğlu çifti, yedi yıl boyunca çocuk sahibi olmaya çalıştı.

Almanya’da iki kez aşılama ve üç kez tüp bebek tedavisi görmelerine rağmen bebek sahibi olamayan çift, Türkiye’ye gelerek tüp bebek uzmanının kapısını çaldı. Yapılan tedavinin ardından üç tane sağlıklı embriyoya sahip olan çift, “ya tutmazsa” diyerek iki embriyonun dondurulması kararını aldı. Çift, sağlıklı geçen bir hamileliğin ardından 2017 yılında kızları Eslem’i kucaklarına aldı. İki yıl sonra Türkiye’ye tatile geldiklerinde yine doktorlarının kapısını çaldılar ve dondurdukları embriyolarının transferi gerçekleştirildi. Çift geçan mart ayında da ikiz bebekleri Hira ve Eymen’e kavuştular.

‘TARİFSİZ MUTLULUK’

Milliyet'ten Meltem Günay'ın haberine göre: Aralarında üç yaş fark olmasına rağmen aynı yıl dondurulan embriyolardan doğan çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Çobanoğlu çifti şunları söyledi:

“Almanya’da arka arkaya denediğimiz ve başarısızlıkla sonuçlanan tedaviler karşılığında alınan ücretler çok lüks bir araba ile eşdeğer. Almanya her ne kadar Avrupa ülkesi olsa da sağlık sektöründe çok geride, doktorların insanı duyguları sıfır. Bize yaşattığı bu tarifsiz mutluluk için ülkemizin yetiştirdiği doktorumuza ne kadar teşekkür etsek az. Ülkemize ve Türk doktorlara çok güvendik, mutluluğumuzun tarifi yok” 

Onların üçüz olduğuna kimse inanmıyor ile ilgili etiketler Türkiye Almanya Bebek tüp bebek ucuz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.