Öncelik tanındı! 15 Temmuz şehitlerinin yakınları hacda

Bu yıl 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına hac için öncelik tanındı. 4 bin 391 şehit yakını ve gazi kurasız olarak hacca getirildi. Şehit Ömer Halisdemir’in eşi de hac için kutsal topraklara geldi

Hac için dün itibarıyla kutsal topraklara giriş yapan Müslümanların sayısı 1 milyon 584 bin 269 oldu. Mekke'de bulunan toplam Türk hacı adayı sayısı ise 87 bin 587. Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer Türk görevlilerle birlikte sayı 91 bin 982. Türk hacı adayları 464 kafileden oluşuyor. Türkler'in yaş ortalaması 59. Hac farizasını tamamlayıp Türkiye'ye dönüş tarihi ise 6 Eylül'de Cidde'den başlayacak ve 24 Eylül'e, Medine'den ilk çıkış tarihi ise 8 Eylül'de başlayıp 29 Eylül'e kadar devam edecek.

Mekke'deki Dar Hadi Otel'de dün bir toplantı düzenleyen Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş "Bu yıl 1 milyon 800 bin kişi bekleniyor. 80 bin kontenjanımız var. Kura sistemi ile çözmeye çalışıyoruz. Sıraya koymayı denedik. Ancak yeni kaydolan birine 20 yıl sonra sıra gelecek. 60 yaşındaki birisine sıra günü verdiğinizde 80 yaşında olacak. Bu da hac heyecanını kaybetmesine sebep oluyor. Buraya gelen mi yoksa özlemle gelemeyen mi Allah katında daha iyi. Bunu değerlendirmek lazım. Bu yıl 4 bin 391 şehit yakını ve gazimizi hacca getirdik. Şehit ailelerini kurasız hacca getiriyorsunuz diye hiçbir şikayet ve itiraz olmadı. Önümüzdeki yıllarda da bu devam eder" diye konuştu. 15 Temmuz kahramanlarından şehit Ömer Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir'in de kutsal topraklarda olduğu öğrenildi.

'HİÇ İTİRAZ OLMADI'
İslam dünyasında Mekke'ye gelen uzmanlar tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesi'nin birincilik ödülü aldığını sözlerine ekleyen Keleş, "İslam dünyasında en çok müstakil oda kullanan Türkiye'dir. Bu sene tercihli oda sistemine geçildi. Elbette bu maliyetleri artırıyor. Arafat'ta klimalı çadırlara geçildi. Vefatlarımızın önüne geçtik. Bazı eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Bana göre dünyanın en büyük unvanlarından biri hacı unvanıdır. Siz de görevinizi yaparken hacı unvanını almış oluyorsunuz. Burada öyle bir meleke kazanmalısınız ki artık buradan dönüşte kötülük düşünemez hale gelmelisin" dedi.

Öncelik tanındı! 15 Temmuz şehitlerinin yakınları hacda ile ilgili etiketler 15 Temmuz Hac Şehit
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.