Önce Twitter; şimdi Instagram ve Facebook ücretli mavi tık vermeye başladı! İşte ücreti

Twitter’dan sonra Instagram ve Facebook için de mavi tık uygulaması ücretli hale getirilecek. Konuya ilişkin açıklama yapan Mark Zuckerberg, alınacak ücreti duyurdu.

Sosyal medya platformlarının küresel hale gelmiş olan enflasyondan etkilenmediğini düşünmek, kuşkusuz hata olurdu. Eskisi gibi gelir elde edemeyen sosyal medya platformlarında gelir elde edebilmek adına yeni bir uygulama başlatıldı. İlk olarak Elon Musk’ın satın aldığı Twitter’da başlayan uygulama, dileyenlerin ücreti karşılığında ‘doğrulanmış hesap’ anlamına gelen ‘mavi tık’ alabilmesi mümkün hale gelmişti. Facebook ve Instagram’da da benzer bir hazırlığın olduğu öğrenildi.

Sosyal medya platformlarının ücretli bir şekilde mavi tık dağıtması, pek çok sosyal medya kullanıcısı tarafından olumsuz eleştirirken; aynı zamanda bir güvenlik açığı oluşturabileceği kaygısını da doğurdu. Önceden sadece doğrulanmış hesaplara sunulan mavi tık, şimdi ücret karşılığında sunulduğu için pek çok kişinin alabileceği bir hale dönüştü. Bu konuda hazırlık içerisinde olduklarını duyuran Facebook ve Instagram’ın şirketi olan Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg, konuya ilişkin bilgi verdi.

INSTAGRAM VE FACEBOOK, ÜCRETLİ MAVİ TIK DAĞITACAK

Önce Twitter; şimdi Instagram ve Facebook ücretli mavi tık vermeye başladı! İşte ücreti

Bilindiği üzere, Twitter’ın sunduğu mavi tık ya da ‘mavi onay rozeti’ aylık 8 dolar üzerinden ücretlendirilmeye başladı. Aynı şekilde bir hazırlık içerisinde olduklarını bilgilendiren Mark Zuckerberg, ilk Avustralya ve Yeni Zelanda’da hizmete açılacak mavi tık ücretinin bilgisayarlardan yapılan doğrulamalar için aylık 11,99 dolar; cep telefonlarından yapılacak olan doğrulamalar için aylık 14,99 dolar ücret alınacağını duyurdu. Bu hafta itibariyle yürürlüğe girecek olan ücretli doğrulama hizmeti kapsamında kimlik doğrulaması gerçekleştiren kişilere pek çok imkan tanınacağı da öğrenildi. Ek olarak uygulamanın “Özgünlüğü ve güvenliği artırmakla ilgili olduğunu” bildiren Zuckerberg, hesap taklitlerine karşı ek koruma ve müşteri desteğine doğudan erişim için önemli bir adım atıldığını söyledi.

RESMİ KİMLİK DOĞRULAMASI DEVAM EDECEK

Mavi tık alabilmek için daha önce istediği şartların bir kısmını korumayı sürdürecek olan Instagram ve Facebook, yapılan açıklamaya göre, en az etkinlik koşulunu yerine getirmek ile 18 yaşından büyük olmak ve Facebook veya Instagram’daki isim ve fotoğrafla eşleşen bir resmi kimlik göndermek şartlarında esnemeye gitmeyecek. Ek olarak Twitter’ın aksine daha önce doğrulanan hesaplar için herhangi bir ücret alınmayacak. Ayrıca doğrulanmış hesabı olan kişiler Hikayeler ve Reel Videoları için özel etiketler alabileceği gibi ayda 100 ücretsiz yıldız ya da Facebook'ta içerik oluşturuculara ödeme yapmak için kullanılabilecek dijital para birimi sahibi de olabilecek.

Önce Twitter; şimdi Instagram ve Facebook ücretli mavi tık vermeye başladı! İşte ücreti ile ilgili etiketler Sosyal Medya Instagram Facebook
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.